Jaktnyheter

Nytt nummer ute nu!

Nytt nummer av Jaktjournalen ute. Arkivbild: Andreas Åsenheim.

Kalenderåret går mot sitt slut men än återstår många dagar av jaktåret 2023-2024. Oavsett vad du helst jagar finns det alltid något att läsa i Jaktjournalens pappersupplaga. I det senaste numret hittar du bland annat fina reportage från Stövar SM för räv- respektive harhundar. Lite älgjakt finns det också såklart. Trevlig läsning!

Majas första älgjakt

Minns du din första älgjakt? Plätsligt var man en riktig jägare och en jämlike med de andra i jaktlaget. Maja Odelberg fick känna pulsen direkt när hon debuterade som älgjägare.

Sveriges bästa rävpiska heter Arrack

Jägaråsens Arrack, så heter Sveriges bästa rävstövare 2023-2024. Som enda hund fick han under de båda provdagarna i hop två prisdrev.

Ett tvåminuters drev avgjorde SM för harhundar

Marginalerna kan vara små på jaktprov. Det blev tydligt när årets Stöävar-Sm för harhundar avgjordes i trakterna krin Vårgårda. Ett tvåminutersdrev andra dagen tog Näslyckans Tessie högst upp på pallen.

Tjädern – så jagar du urtidsfågeln

Tjädern är en mäktig fågel som många drömmer om att få fälla. I det här reportaget visar Jonas Seger på flera sätt att jaga denna urtidsfågel.

Jakten på bra skidor

Har du åkt skidor i lössnö på dåliga lagg? Då vet du att det inte är kul. Patrik Berglund från Fjällbonäs tillverkar numera sina egna. Följ med på orrjakt och häng med in i verkstaden.

Från alptopp till arrest och gemsjakt på högsta nivå

Jaktjournalens skribent Roger C Åström drog på gemsjakt i Schweitz. Det blev en minnesvärd resa, inte bara för att han fick fälla sina drömmars djur, utan också för att den kostade honom ett par dagar i arresten.

Fynda begagnat

Nya prylar i all ära men på begagnatmarknaden kan du göra en hel del fynd. Vi tipsar om bra ställen att leta.

Alltid i Jaktjournalen

Månadens hund är beaglen Astor. Vapentest: Beretta SO 10EL, hagel för miljonen. Månadens recept: asiatisk wrap och dillkött på älg. Rovdjurskampanjen med fokus på predatorsjakt.

Skitjakt!

Har du inte redan tidningen? Teckna en prenumeration på Sveriges största oberoende jakttidning här!