Jaktnyheter

Nytt nummer ute nu!

Nytt nummer av Jaktjournalen ute. Arkivbild: Per Jonsson.

Vi är mitt uppe i den klassiska jaktsäsongen och på Jaktjournalen har vi fullt upp från norr till söder i vårt avlånga, och ur jägarperspektiv, minst sagt varierande land. Älgjakt bedrivs dock över så gott som hela landet och det nya numret av Jaktjournalen hittar du bland annat ett reportage från SM för älghundar. Trevlig läsning!

I jakt på jösse och nya stövarjägare

På Walla säteri i Östergötland bjuds det in till klassisk stövarjakt på hare. Ett 40-tal jägare har slutit upp med hopp om jaktlycka och för att lyssna på skall från olika stövarraser. Och till sist kommer också Jösse i pass.

Assars tredje jaktprov blev ett SM-guld

Jämthundshanen Assar, så heter Sveriges bästa älghund. Det stod klart efter att Älghunds-SM avgjorts på markerna runt Storforsen i Älvsbyns kommun. Det var Assars blott tredje jaktprovsstart. I Jaktjournalens reportage från tävlingen möter du landets bästa älghundar, bland annat Azzi som utmanade om titeln in på slutet.

Grisfest på vinnarjakten

De viltrika markerna i Upphärad utanför Trollhättan levererade och det blev en riktig grisfest när jaktjournalenprenumeranterna Victor Johanson och Johanna Rydén fick möjligheten att delta i tidningens vinnarjakt tillsammans med medarbetaren Jessica Carlander.

Rovspecialisten närmar sig 500

Evighetsmaskinen Johan Eriksson från småländska Norrhult har ägnat större delen av sin vakna tid till att jaga under många år. I fjol kammande han hem segern i Rovdjurskampanjen. En tävling där han nu deltar för 21:a gången och det har blivit bett antal topplaceringar genom åren. Julius Berg har träffat den minst sagt flitige jägaren.

Alltid i Jaktjournalen

Månades hund är norrbottenspetsen Skarnäbbens Livli. En mycket kompetent fågelhund vars husse brinner för trädskällarjakten.

Vapentest. Månadens testvapen är en dubbelstudsare från franska Chapuis.

Vilt kök: Viltmat på julbordet, här blir det julskinka, julkorv och julköttbullar.

Veterinärt: Om hur stress påverkar din jakthund.

Skitjakt!

Har du inte redan tidningen? Teckna en prenumeration på Sveriges största oberoende jakttidning här!