Jaktnyheter

Nytt nummer ute nu

Tiden flyger när man har rolig och det har man när man jagar. Än så länge har vi dock mycket jakt kvar under säsongen 2023/2024. Nu finns dessutom ett nytt nummer av din favorittidning ute. Jaktfrossa i text och bild!

En älgjakt med pangstart

Det är älgjakttider och tidningen inleds självklart med ett älgjaktreportage. För Andreas Stais är det en jakt där saker händer redan från start. Efter att han fällt en ko i första såten glider ytterligare ett par älga förbi. Schysst pass med andra ord! Lägg till ytterligare ett gäng observationer och ni fattar att det handlar om en mycket trevlig älgjakt.

Haren kommer inte alltid på beställning

Julharen bärgas till slut i detta reportage men att skjuta hare gör man inte alltid på beställning. Duktiga hundar och harar i pass utgör ingen garanti. Det kn krävas mycket hårt jobb för att få omkull jösse.

Fixa eget slakteri

Alla bor inte på en gård på landsbygden med en massa byggnader som kan förvandlas till det man vill ha dem till. Många jägare bor i stället i stan. Jaktjournalens medarbetere Joakim Martinsson. visar här hur han med enkla medel förvandlat garaget till ett fungerande hemmaslakteri.

Alltid i Jaktjournalen

Månades hund är drevern River Race Bira. En drivare med både fina titlar och mästerskapsdeltagande i bagaget.

Vapentest. Vi testar Rugers halvautomat PC Carbine.

Vilt kök: Den här gången doftar det Italien om maten.

Veterinärt: Jaktjournalens medarbetare och veterinären Anna Pamuk skriver om kosttillskott för din jakthund.

Mycket läsning alltså. Då har vi ändå inte nämnt Thorleif Nilssons fantastiska kronhjortsbilder på två hjortar som slåss och som slutar med en tagg i ögat. Inte heller har vi nämnt vår guide till varma vinterjackor eller reportaget om ett riktigt taxjakts-galej i granskogen. Och en jäkla massa jaktnyheter så klart.

Skitjakt!

Har du inte redan tidningen? Teckna en prenumeration på Sveriges största oberoende jakttidning här!