Jaktnyheter

Nytt nummer ute nu!

Ett nytt späckat nummer av Jaktjournalen finns ute nu! Foto: Getty Images. Montage

Oavsett vad du helst jagar finns det alltid något att läsa i Jaktjournalens pappersupplaga. I det senaste numret läser du bland annat om en spännande rävjakt med både stövare och terrier, lyckade lodjursjakter och så får du en sammanfattning av årets licensjakt på varg. Trevlig läsning!

Lyckade lodjursjakter

En ny generation av unga jägare är på väg att ta över licensjakterna av de stora rovdjuren. Vi hänger med Axel Wallberg, 23, och hans två stövare, en vecka under lodjursjakten. Det blev en premiär med perfekt avslut!

Snabb vargjakt i snålblåst och kyla

Vargjakten 2024 är berättelsen om effektiva jägare men också om en i förtid avblåst jakt och felaktiga anklagelser mot vargjägarna i Västra Götaland.

Viltvård i fjällmiljö

120 fångade mårdar på sju år. Det är resultatet av tre fågelhundskompisaras beslut att börja jaga mård mer målinriktat. Nu ser de resultatet när tjäderkullarna blivit större.

Buller och bång på vinnarjakten

Upptaget kommer snabbt och vinnaren av Jaktjournalens allmogejakt står redo med drillingen. Men drevet går rakt mot jaktlagets viltmagnet Carl…

Rävjakt på schemat

För eleverna i årskurs tre på Älvdalens gymnasium med inriktning jakt är det mycket fokus på predatorer. Inte så konstigt. Bakom katedern står nämligen kände rovdjursjägaren Rasmus Boström. När Jaktjournalen besöker klassen är dock klassrummet förflyttat till Kållandsö. Rävjakt står på schemat.

Fjällripa i Hemavan

Calle är övertygad om att han missat sitt första skott mot en fjällripa. Men plötsligt kommer ripan rullande ner för en brant. Det är träff!
– Det är inte möjligt utbrister Calle.

Rävlock från norr till söder

Vi lever i ett avlångt land och hur man bäst lockar räv skiljer sig en del åt beroende på vart man jagar. Vi snackar rävlock med tre jaktprofiler som bjuder på sina bästa tips!

Kempe överlevde 19 dygn i vinterkyla

Under jakt tar han upp älg men är sedan spårlöst försvunnen. Dagen följs av kraftigt snöfall och kyla. Men efter 19 dagar går larmet i byn. Kempe är hemma!

Alltid i Jaktjournalen

Nyheter: De viktigaste jaktliga nyheterna från månaden som gått. Månadens hund: Är en Basset Bleu de Gascogne som heter Malte. Vapentest: Efter 30 år, Jaktjournalens vapentestare gör patron ur. Vilterian: Fyra spännande och vilda recept. Rovdjurskampanjen med fokus på predatorsjakt.

Skitjakt!

Har du inte redan tidningen? Teckna en prenumeration på Sveriges största oberoende jakttidning här!