Nya deltagare på Stövar-SM för rävhundar

Till helgen avgörs Stövar-SM för rävhundar. Nu stuvas startfältet om. Två nya deltagare plockas in, efter att lika många hundar strukits.

Nya namn i startfältet på SM. Foto: Gettyimages

Det är american foxhoundtiken Rita och schillerstövaren Holmetorps Theodor som utgår från startfälten i Stövar-SM för rävhundar.

I stället kommer schillerstövarna Jaktchamps Ariel, ägare Elfrida och Joakim Rehn och Alfsgårdens Finn, ägare Jan och Erika Tinghall, Tranemo delta på mästerskapet.

Jaktchamps Ariel var med även i fjol då hon slutade på en andraplats. Hon är dessutom moder till en annan av deltagarna i startfältet, nämligen Söka.

Se hela startfältet och läs mer om Stövar-SM för rävhundar här>>

Jaktjournalen kommer bevaka mästerskapet och liverapportera på våran SM-sida. Vi finns också på plats i Värmland och gör ett reportage till tidningen.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Kan man lita på Äbin?

Det finns många frågor och vissa tveksamheter kring Älgbetesinventeringen, Äbin. Metoden används som underlag för älgförvaltningsplanerna, men är hur går den till – och framförallt: Är resultaten tillförlitliga och användbara i viltförvaltningen?

Polisen: Vikbar kolv är okej, men…

När Olle Lund från Örebro ansökte om licens på en Ruger RPR fick han först avslag på grund av den vikbara kolven, men förvaltningsrätten godkände den. Nu hävdar polisen att det är den vikbara kolven i kombination med pistolgrepp som inte är tillåten.
ANNONS ▼

Annonser