Nya deltagare på Stövar-SM för rävhundar

Till helgen avgörs Stövar-SM för rävhundar. Nu stuvas startfältet om. Två nya deltagare plockas in, efter att lika många hundar strukits.

Nya namn i startfältet på SM. Foto: Gettyimages

Det är american foxhoundtiken Rita och schillerstövaren Holmetorps Theodor som utgår från startfälten i Stövar-SM för rävhundar.

I stället kommer schillerstövarna Jaktchamps Ariel, ägare Elfrida och Joakim Rehn och Alfsgårdens Finn, ägare Jan och Erika Tinghall, Tranemo delta på mästerskapet.

Jaktchamps Ariel var med även i fjol då hon slutade på en andraplats. Hon är dessutom moder till en annan av deltagarna i startfältet, nämligen Söka.

Se hela startfältet och läs mer om Stövar-SM för rävhundar här>>

Jaktjournalen kommer bevaka mästerskapet och liverapportera på våran SM-sida. Vi finns också på plats i Värmland och gör ett reportage till tidningen.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Här – en utbildning för dig som vill jobba med viltförvaltning

Sedan ett par år finns det yrkeshögskoleutbildning för den som vill arbeta med jakt- och viltförvaltningsfrågor. Det kan vara som egenföretagare eller som vilthandläggare i en kommun eller på någon myndighet. Utbildningen är på heltid 2,5 år, genomförs på distans och heter Viltförvaltare med fördjupning ekosystemtjänster.

Skyddsjakt på utter ska rädda unik öringstam

Vad händer när två skyddsvärda arter ställs mot varandra? Jo, i ett aktuellt fall blev beslutet att skjuta den ena. Det handlar om den rödlistade uttern, som gått hårt mot ett lokalt bestånd av Siljansöring.
ANNONS ▼

Annonser