Jaktnyheter

Ny stor polisinsats mot jägare

Misstänkt fågeljakt från bil uppges vara grunden för en stor polisinsats i Rättvik och Lillhärdal förra veckan. Arkivbild: Gettyimages

För drygt en vecka sedan genomförde polisen återigen ett stort tillslag mot jägare. Denna gång i Rättvik och Lillhärdal och det uppges handla om misstänkt fågeljakt från bil.

"}}

Svensk Jakt berättar att mannen från Rättvik anade att polisen skulle ta kontakt med honom. Han hade via bekanta fått hör att hans före detta sambo ville misskreditera honom och anmäla honom för grovt jaktbrott.

Mannen ska ha skickat två bilder till sambon, en föreställande ett vapen på ett bilsäte, den andra när han håller upp en död fågel.

Klockan sex på onsdagen förra veckan slog polisen till mot mannens hem. Det ska ha varit ett 15-tal poliser. Samtidigt greps en jaktkamrat till honom i ett tillslag i Lillhärdal. Där ska polisstyrkan ha uppgått till sex man.

Sekretess

Poliserna beslagtog telefoner, datorer och vapen och letade igenom frysar. I båda hemmen ska frysarna ha blivit avslagna under polisinsatsen.

Männen fick tillbringa ett dygn i fylleceller i Borlänge. När de släpptes efter förhör fick de inte hjälp att ta sig hem.

– De kunde ju ringt och bett oss komma till polisstationen istället för att göra ett tillslag i hemmet. I vilket fall hade det varit tillräckligt med ett par poliser som ringt på dörren. När jag frågade om det svarade de bara att det inte går till på det viset, säger en av männen till Svensk Jakt.

Polis och åklagare vill i nuläget inte berätta om detaljer i utredningen utan hänvisar till förundersökningssekretess.

För tre veckor sedan berättade Jaktjournalen om en stor polisinsats mot åtta jaktkompisar utanför Orsa. Länk nedan.