Ny ordförande för Svenska Jägareförbundet

Kungsbacka (JJ) I helgen valdes en ny ordförande till Svenska Jägareförbundet. Stämman gick på valberedningens förslag.

Torbjörn Larsson. Foto: Lars Nilsson/Svensk Jakt

Det är ett bekant ansikte för många jägare i Sverige som nu blir ordförande för Sveriges största jägarförbund. Personen som tar över rodret efter Björn Sprängare är Torbjörn Larsson.

Han ligger bakom flera stora jaktmässor i Sverige och har suttit i förbundsstyrelsen i flera år. Jaktjournalen pratade med honom tidigare i våras när han blev nominerad till posten. Då sa han så här om ordförandeskapet och sin målsättning framöver.

– Jag är otroligt ödmjuk inför valberedningens förslag. Det är en stor uppgift att leda ett förbund med över 150 000 medlemmar. Men vi har en väldigt bra takt just nu. Björn Sprängare har gjort ett enormt arbete och jag kommer jobba vidare i samma anda.

– Det är mycket som händer nu. Vi har ett vapendirektiv som ska implementeras och vi har vargjaktsfrågan som granskas på EU-nivå. Det finns utmaningar för oss men vi får inte glömma bort att berätta vår historia om varför vi jagar. Den berättelsen måste vi fokusera mer på.

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Sauer och Blaser återkallar ljuddämpare

Häromåret kom Blaser med ny version av R8 med integrerad ljuddämpare i pipan. Även systerföretaget Sauer tog fram en egen version till 404:an. Men efter kondens- och korrosionsproblem uppmanas nu kunder som köpt vapnen att returnera ljuddämparen.

Låst läge om drivande hundar i norsk vargjakt

Bevarandeföreningarna i Norge verkar inte få något gehör från regeringen i kravet på att stoppa användningen av drivande hund vid skyddsjakt på varg. Regeringen ställer sig också kallsinnig till kravet från jägare och djurägare, att drivande hund ska få användas även i licensjakten på varg.

122.000 nya jaktkort på väg

Det var 122.000 jaktkort som blev feltryckta och ännu dröjer det några veckor innan de nya jaktkorten är utskickade. – Det går att ladda ned jaktkortet elektroniskt på Naturvårdsverkets webbsida, säger tjänstemannen Maria Tirike.
ANNONS ▼