Nu blir det skyddsjakt på en björn i Los

Hälsingland (JJ) Länsstyrelsen i Gävleborg beslutade på måndagseftermiddagen att en av de närgångna björnarna i Los ska skjutas.

Jaktjournalen berättade på måndagsmorgonen om närgångna björnar i Los. 13 observationer har gjorts och björnar lägger sig bland annat och sover i trädgårdar.

Nu blir det skyddsjakt, rapporterar P4 Gävleborg.

– Vi börjar med en björn för att se om det ger någon effekt. Så får vi omvärdera om det fortsätter efter detta, säger Joel Isensköld, chef för natur- och viltenheten på Länsstyrelsen Gävleborg, till radiostationen.

Trots försök att skrämma bort björnarna fortsätter de vara närgångna och nu befarar länsstyrelsens personal att säkerheten för de boende i området inte kan garanteras.

Beslutet om skyddsjakt gäller från och med måndag kväll och en vecka framåt.

AKTUELLT

Gråhunden Zero räddad ur isvak efter en halvtimme

Det var nära att livet tog slut för gråhunden Zero på lördagen. Han gick genom isen och kämpade en halvtimme i vaken innan brandkåren lyckades rädda honom. – Chocken har inte lagt sig riktigt, säger husse Alexander Ekstam.

Krönika: Sveriges mest otacksamma uppdrag!

En eftersöksjägare vågade inte förkorta lidandet på varg häromdagen, en annan fick inte skottlossningstillstånd eftersom vildsvinet körts på i detaljplanerat område. För några år sedan omkom en eftersöksjägare under ett pågående eftersök. Otaliga är vittnesmålen som beskriver en vardag där medtrafikanter visar noll hänsyn och jaktmotståndare kallar eftersöksjägare kallblodiga mördare.

Annonser