Nu blir det skyddsjakt på en björn i Los

Hälsingland (JJ) Länsstyrelsen i Gävleborg beslutade på måndagseftermiddagen att en av de närgångna björnarna i Los ska skjutas.

Jaktjournalen berättade på måndagsmorgonen om närgångna björnar i Los. 13 observationer har gjorts och björnar lägger sig bland annat och sover i trädgårdar.

Nu blir det skyddsjakt, rapporterar P4 Gävleborg.

– Vi börjar med en björn för att se om det ger någon effekt. Så får vi omvärdera om det fortsätter efter detta, säger Joel Isensköld, chef för natur- och viltenheten på Länsstyrelsen Gävleborg, till radiostationen.

Trots försök att skrämma bort björnarna fortsätter de vara närgångna och nu befarar länsstyrelsens personal att säkerheten för de boende i området inte kan garanteras.

Beslutet om skyddsjakt gäller från och med måndag kväll och en vecka framåt.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser