Norrmannen Tarjei och Kyrre vann Drev-SM för basset

Värmland (JJ) Det blev norrmannen Tarjei Bråtveit och Mörka Skogs Kyrre Caspersson som vann 2018 års Drev-SM för basset.

Tarjei Bråtveit och Mörka Skogs Kyrre Caspersson vann Drev-SM för Basset. Foto: Bassetklubben

Tävlingarna hölls på Värmlandsnäs på fredagen och Kyrre drev ihop två ettor.

– Han söker ut bra i skogen och kan följa långa spår. Dessutom är hörbarheten på hans skall mycket god. Kyrre jagar främst rådjur men också hare, berättar Tarjei Bråtveit.

Han bor strax norr om Oslo. Anledningen till att han har rätt att delta i SM är att Kyrre är registrerad både i Sverige och i Norge och att Tarjei Bråtveit är medlem i Svenska Bassetklubben syd.

Resultat Drev-SM basset 2018
1) Mörka Skogs Kyrre Caspersson,Tarjei Bråtveit
2) Kärråsens Glimmra, Jimmy Öhnstedt
3) Kärråsens Greisen, Göran Nilsson
4) Kärråsens Qrille, Martin Sixstensson…
5) Ustorpabyns Cleopatra, Daphne Blomstrand
6) Smebäckens Valdemar, Jan-Erik Jönsson

 

Kyrre har en fantastisk förmåga att finna djur, och ett härligt dubbelskall, berättar Tarjei Bråtveit. Bilden tagen under SM-tävlingarna på fredagen.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Stövar-SM för harhundar ställs in på grund av pandemin

Det blir inget SM för harhundar i Värmland i höst. Värmlands Stövarklubb har beslutat att ställa in mästerskapet. – Vi har verkligen vridit och vänt på alternativen men kom fram till att detta är rätt beslut, säger Christer Andersson, ordförande i klubben.

Sunne jaktmässa ställs in

Likt flera andra mässor väljer nu Sunne Jaktmässa att ställa in. – Ingen är mer besviken än vi. Vi hade verkligen sett fram emot att få träffa våra utställare och alla besökare i vackra Rottneros park som vanligt. Framför allt eftersom mässan såg ut att bli den bästa någonsin, men det får bli 2021, säger Bröderna
ANNONS ▼