Norrmannen Tarjei och Kyrre vann Drev-SM för basset

Värmland (JJ) Det blev norrmannen Tarjei Bråtveit och Mörka Skogs Kyrre Caspersson som vann 2018 års Drev-SM för basset.

Tarjei Bråtveit och Mörka Skogs Kyrre Caspersson vann Drev-SM för Basset. Foto: Bassetklubben

Tävlingarna hölls på Värmlandsnäs på fredagen och Kyrre drev ihop två ettor.

– Han söker ut bra i skogen och kan följa långa spår. Dessutom är hörbarheten på hans skall mycket god. Kyrre jagar främst rådjur men också hare, berättar Tarjei Bråtveit.

Han bor strax norr om Oslo. Anledningen till att han har rätt att delta i SM är att Kyrre är registrerad både i Sverige och i Norge och att Tarjei Bråtveit är medlem i Svenska Bassetklubben syd.

Resultat Drev-SM basset 2018
1) Mörka Skogs Kyrre Caspersson,Tarjei Bråtveit
2) Kärråsens Glimmra, Jimmy Öhnstedt
3) Kärråsens Greisen, Göran Nilsson
4) Kärråsens Qrille, Martin Sixstensson…
5) Ustorpabyns Cleopatra, Daphne Blomstrand
6) Smebäckens Valdemar, Jan-Erik Jönsson

 

Kyrre har en fantastisk förmåga att finna djur, och ett härligt dubbelskall, berättar Tarjei Bråtveit. Bilden tagen under SM-tävlingarna på fredagen.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Så uppskattar du älgens vikt – utan att väga hela kroppen

Vad väger älgen? En fråga som är mycket vanlig när jägarna transporterat den fällda älgen till slakteriet och slakten ska starta. Eftersom älgen ska hänga för mörning före styckning kan det vara svårt att väga hela älgen. Men det finns knep för att uppskatta vikten utan att väga hela älgen.

Reidar sköt sitt livs älg

Reidar Hansen sköt sitt livs älg i lördags. – Jag lämnade korven på elden och sprang efter hund och älg, berättar Reidar och skrattar högt.
ANNONS ▼

Annonser