Nathalie Jonsson sköt björn

Borgafjäll (JJ) Under eftermiddagen kunde Nathalie Jonsson, Borgafjäll, fälla en björn efter viss dramatik. Hennes unga jämthundstik Kipa tog upp björnen, men det tog flera timmar innan jakten var över.

Nathalie Jonsson sköt björnen på ståndskall, här tillsammans med Steinar Sirijord.

Nathalie och sambon Robert Salomonsson var ute med fem jaktkompisar i samma område som där de fällde en björn i går. Alltså mellan Dorotea och Borgafjäll.

– Vi spred ut oss och gick med flera hundar för att om möjligt hitta björn. Efter någon timme började Nathalies unga jämthundstik Kipa skälla. Hon är ung och orutinerad, vi har bara skjutit två älgar för henne tidigare. Men vi bestämde oss för att gå och titta för att ta reda på vad hon skällde på, berättar Robert, som dessförinnan även släppte på en av sina gråhundar.

Plötsligt får de se hur en björn med hundarna springer över en skogsväg och in i en tät plantering där det blev stopp.

– Vi kom inte åt att skjuta där inne och björnen blev bara mer och mer irriterad och jagade unghundarna. Till slut fick de nog och kom tillbaka till oss. Då tog jag Turbo med mig för att gå in och se om björnen var kvar och det blev ståndskall på exakt samma plats.

– Jag smög in sakta och tog en bakpost medan Nathalie smög in på ståndet. Och efter en stund fick hon skottchans och fällde björnen på tio meters avstånd. Det var jättekul att hon fick avsluta då det också var hennes unghund som hittade björnen, berättar Robert.

Björnen var en hona på 65 kg levandevikt.

 

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Björn som skadsköts i Värmland inte påträffad

Den björn som skadsköts under björnjakten i Värmland har fortfarande inte påträffats. –Jägare släppte släppte hundar på en björn, men den hade då alla fyra hörntänder i behåll, säger Per Larsson på länsstyrelsen.

Sista chansen idag att anmäla sig till Jaga med JJ

Nu är det sista chansen att anmäla sig till utlottningen i Jaga med JJ. Fram till klockan 23 ikväll, den 18 september har du chansen att bli med på gåsjakt i Skåne, drevjakt på rådjur och dovhjort i Trollhättan eller vildsvinsjakt i Göteborg.
ANNONS ▼