Namninsamling mot "viktigt" vargrevir | Jaktjournalen
Just nu:
Annons
4 månader sedan Protestlista
Lokalbefolkning protesterar mot det nya Brängenreviret. Foto: Gettyimages
Namninsamling mot "viktigt" vargrevir

Lokalboende i Ulricehamn protesterar mot det nya vargrevir som bildats i gränstrakterna mellan Jönköpings län och Västra Götaland. En namninsamling blev klar i fredags.

Ulricehamns Tidning rapporterar i sin pappersupplaga att namninsamligen fått namnet Brängenuppropet efter namnet på det nya reviret.

Det är två syskon från Tivedenreviret som slagit sig ned i området. De betraktas som ytterst viktiga för den svenska vargstammen.

1.238 underskrifter

Under ett par veckor har 1.238 namnunderskrifter mot vargreviret samlats in.

– Naturligtvis tycker folk olika. Men de allra flesta skriver på utan att tveka, de är emot det här med varg. Det är ju en gemensam sak för så många, vi som driver jordbruk och är jägare. Men också andra boende på landsbygden, som kanske har hund till exempel, de vill inte behöva vara rädda, säger initiativtagaren Göran Nilsson till Ulricehamns Tidning.

Under fredagen anordnades också en pressträff där djurbönder, hästägare och jägare vittnade om den oro de känner inför framtiden på grund av vargarna.

Namninsamlingen har skickats till 23 instanser, bland annat länsstyrelserna, landshövdingarna och politiker på riksnivå.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!