Molstaberg och vargarna blir principfall för LRF

Stockholm (JJ) LRF har bestämt sig för att driva fallet med Molstabergs gård och den nekade skyddsjakten på varg som ett principmål.

Land Lantbruk rapporterar att LRF kommit överens med den drabbade familjen att överklaga länsstyrelsens nej till skyddsjakt till förvaltningsrätten.

– Molstaberg är ett exempel på en myndighetsövning som är helt oacceptabel där myndigheten inte klarar av att göra de avvägningar man ska. Det är inte så politikerna hade tänkt sig när man fattade beslutet, säger LRF:s förbundsordförande Palle Borgström till Land Lantbruk.

För snart veckor sedan dödades dryg 60 får i två olika vargattacker på gården som ligger utanför Södertälje. Familjen sökte skyddsjakt på de fyra vargarna i området men länsstyrelsen säger nej.

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser