Misstänkt sjöfyllerist får inte tillbaka sina vapen

Det var rätt av Polisen att omhänderta jaktvapnen för en man som misstänks för grovt sjöfylleri efter en händelse i somras. Det har Förvaltningsrätten beslutat.

Mannen flyttade en motorbåt 30-40 meter och misstänks för grovt sjöfylleri. Foto: Gettyimages

Mannen togs av Kustbevakningen i juli och utandningsprovet visade att han hade 1,2 promilles alkholkoncentration i blodet. Därmed är mannen misstänkt för grovt sjöfylleri och Polisens beslagtog hans jaktvapen.

Den misstänkte överklagade till Förvaltningsrätten och hänvisade till att han endast flyttat en förarlös motorbåt 30-40 meter inne i en hamn. Han hävdar att han gjorde det på uppmaning av Kustbevakningens personal.

Mannen framhåller att han är tidigare ostraffad och att jakt är ett stort intresse för honom.

Förvaltningsrätten i Växjö gör dock samma bedömning som Polisen, att mannens tillstånd att inneha skjutvapen sannolikt kommer att återkallas. Därför ska vapnen vara fortsatt omhändertagna.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Dystert rekord i vargattacker – men ingen skyddsjakt

Sommaren 2020 kommer att gå till historien som ett dystert rekordår när det gäller vargattacker på fårbesättningar i Västra Götaland. Hittills har 41 får dött vid fem attacker. Nu visar det sig att en attack i Alingsås utfördes av samma varg som dödade får i Tiveden i Örebro län 10 maj.

Film: Ruggig närkontakt med stora älgtjurar

Tony Ögren i Västernorrland fick på måndagsmorgonen sådan närkontakt med två stora älgtjurar, att det blev nästan skrämmande. – Jag var beredd att hoppa bakom en rejäl tall som jag hade intill mig, säger Tony.
ANNONS ▼