Misstänkt sjöfyllerist får inte tillbaka sina vapen

Det var rätt av Polisen att omhänderta jaktvapnen för en man som misstänks för grovt sjöfylleri efter en händelse i somras. Det har Förvaltningsrätten beslutat.

Mannen flyttade en motorbåt 30-40 meter och misstänks för grovt sjöfylleri. Foto: Gettyimages

Mannen togs av Kustbevakningen i juli och utandningsprovet visade att han hade 1,2 promilles alkholkoncentration i blodet. Därmed är mannen misstänkt för grovt sjöfylleri och Polisens beslagtog hans jaktvapen.

Den misstänkte överklagade till Förvaltningsrätten och hänvisade till att han endast flyttat en förarlös motorbåt 30-40 meter inne i en hamn. Han hävdar att han gjorde det på uppmaning av Kustbevakningens personal.

Mannen framhåller att han är tidigare ostraffad och att jakt är ett stort intresse för honom.

Förvaltningsrätten i Växjö gör dock samma bedömning som Polisen, att mannens tillstånd att inneha skjutvapen sannolikt kommer att återkallas. Därför ska vapnen vara fortsatt omhändertagna.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Ny vargflytt i Sverige kan bli aktuellt

Sedan 2011 har vargar flyttats sex gånger i Sverige. Nu kan det åter bli aktuellt. DNA-analys visar nämligen att tre invandrade vargar med finsk-ryskt DNA har rört sig i renskötselområden i Norrbottens län nu under hösten.

Här – en utbildning för dig som vill jobba med viltförvaltning

Sedan ett par år finns det yrkeshögskoleutbildning för den som vill arbeta med jakt- och viltförvaltningsfrågor. Det kan vara som egenföretagare eller som vilthandläggare i en kommun eller på någon myndighet. Utbildningen är på heltid 2,5 år, genomförs på distans och heter Viltförvaltare med fördjupning ekosystemtjänster.
ANNONS ▼

Annonser