Minkfarmare friade – agerade rätt när de stoppade djurrättsaktivister

Två minkfarmare krossade vindrutan på djurrättsaktivisternas bil när de försökte stoppa dem. Minkfarmarna dömdes till böter för skadegörelse av tingsrätten men nu river hovrätten upp domen och friar minkfarmarna.

Minkfarmarna höll kvar aktivisterna tills dess polisen kom. Först fälldes de men nu friar hovrätten minkfarmarna. Foto: Gettyimages

Det är ATL som rapporterar om domen. De båda minkfarmarna dömdes till 30 dagsböter samt skadestånd till bilägaren sedan de förstört framrutan på en bil i samband med att djurrättsaktivister släppte ut minkar.

Tingsrättens dom överklagades och nu friar Göta hovrätt minkfarmarna. Enligt ATL räknas agerandet som ett envarsingripande eftersom personerna i bilen misstänks ha begått ett brott som kan ge fängelse.

Syftet med att förstöra rutan var att hålla kvar personerna i bilen tills dess polisen kunde komma eftersom det inte lyckades att hålla kvar aktivisterna utan våld.

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Skjutbiograf byggs i Örebro

Nu ska en kombinerad skjutbiograf och jaktbutik byggas i Örebro. Det är Lanna Lodge, strax utanför staden som expanderar sina verksamheter. Första spadtaget tas nästa vecka.
ANNONS ▼