Minkfarmare friade – agerade rätt när de stoppade djurrättsaktivister

Två minkfarmare krossade vindrutan på djurrättsaktivisternas bil när de försökte stoppa dem. Minkfarmarna dömdes till böter för skadegörelse av tingsrätten men nu river hovrätten upp domen och friar minkfarmarna.

Minkfarmarna höll kvar aktivisterna tills dess polisen kom. Först fälldes de men nu friar hovrätten minkfarmarna. Foto: Gettyimages

Det är ATL som rapporterar om domen. De båda minkfarmarna dömdes till 30 dagsböter samt skadestånd till bilägaren sedan de förstört framrutan på en bil i samband med att djurrättsaktivister släppte ut minkar.

Tingsrättens dom överklagades och nu friar Göta hovrätt minkfarmarna. Enligt ATL räknas agerandet som ett envarsingripande eftersom personerna i bilen misstänks ha begått ett brott som kan ge fängelse.

Syftet med att förstöra rutan var att hålla kvar personerna i bilen tills dess polisen kunde komma eftersom det inte lyckades att hålla kvar aktivisterna utan våld.

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

SVA vill ha hjälp att kartlägga nya fågelvirus

SVA vill ha allmänhetens hjälp att hålla koll på om Sverige nås av fågelvirus som även kan smitta andra människor och djur och som inte funnits här tidigare. Allmänheten uppmanas rapportera döda fåglar som påträffas.

Därför är foxhounden Einar en värdefull varghund

– När jag läste i Jaktjournalen att finnarna jagar varg med hund, brann det till i huvudet på mig: En sådan hund ville jag ha. Det berättar värmländske jägaren Petter som äger american foxhounden Einar som det fällts ett 20-tal vargar för och som just nu hjälper den norska fårnäringen mot varg.
ANNONS ▼

Annonser