Annons
Medarbetare | Jaktjournalen
Just nu:
Annons

Medarbetare

Daniel Sanchez, Floda

Chefredaktör

Jaktjournalist som hela yrkeslivet granskat myndigheter och beslutsfattare inom jaktfrågor. Jaktlig allätare och chefredaktör för Jaktjournalen sedan 2018.

Per Jonson, Grästorp

Featureredaktör 

Utbildad journalist och jaktentusiast bosatt på en gård i Skaraborg. Har alltid nära till äventyret och ägnar all vaken tid åt friluftsliv. Under jaktsäsongen jagas gärna småvilt. Per är jaktligt nyfiken och provar gärna att utforska nya jaktformer. Senaste hundförvärvet bestod i en korthårig vorsteh. I övrigt återfinns tysk jaktterrier i hushållet.

Roger C Åström, Skellefteå

Utustningsredaktör

roger_c

Välkänd jägarprofil i Norrland som jagar det mesta och ofta sedan ungdomsåren. Fågeljakten med trädskällare stod i centrum fram till 1990-talet då en vorsteh gjorde entré.
Sedan har även en rådjursdrivande tax och slutligen en jämthund införskaffats för att öka antalet jaktdagar och upplevelser i skogen. Ripjakt med småviltsstudsare vintertid är också något av en favoritjakt.
Roger har med åren blivit mer och mer intresserad av skytte och handladdning. Första jobben levererade han till Jaktjournalen 1973 och sedan 1990 arbetar han regelbundet för tidningen.

Tommy Östlund, Borlänge

Skribent och fotograf

tommy2

Tommy började följa sin far ut i skogen redan som väldigt liten grabb. Då på rådjur och älgjakt. Under gymnasietiden så hamnade han i samma klass som några andra unga men ”jaktgalna” killar på skogsutbildning i Älvdalen. Under dessa år blev Tommy mer styrd på rovdjursjakt av den några år äldre kamraten Rasmus Boström, Älvdalen. Sedan dess har jakterna i princip alltid inriktats på predatorer, stora som små. Flera lyckade lo- och björnjakter har han vart med på men allra bäst gillar han jakten efter räv med sina stövare och terrier. En finnspets har även köpts in för att Tommy ska kunna jaga in sina två pojkar som snart ska börja göras skogsvana. Förutom fågel så ska spetsen förhoppningsvis också ge mer flyt i mårdjakten.

Marcus Holm, Helsingborg , Jonas Brink, Östra Sönnarslöv

marcusojonas

Skribenter och fotografer

Marcus Holm och Jonas Brink bevakar och skildrar jakten i vår södra landsända med utgångspunkt från Skåne. Bägge är jaktliga allätare som vuxit upp i jägarmiljöer och sedan dess varit Dianas stigar trogna. De flesta vilt som Skåne har att erbjuda har varit föremål för duons intresse, allt från småvilt som gäss och änder, via rådjur och räv till vildsvin och hjort. Kråkjakt är en återkommande favorit som håller jägarsinnena skärpta. Naturligtvis är jakthundar ett stort intresse, inte minst för apportering och eftersök. Jonas och Marcus har bägge en bakgrund som ingenjörer inom den svenska industrin och drar gärna nytta av sin teknikbakgrund vid tester av jaktutrustning och i sitt ständiga sökande efter nya jaktformer. Ute på uppdrag har Jonas alltid kameran i högsta hugg medan Marcus håller i pennan och fotograferar när tillfälle ges.

Kjell Brännström, Råneå

Skribent och fotograf

kjell

Kjell lever under mottot – Det finns alltid något att jaga! Hans jaktår börjar med duvjakten i augusti och slutar egentligen aldrig.
Predatorerna runt Ångesbyn har det tufft. Kjell är en fångstman av rang och tillbringar dessutom många timmar i kråkgömslet. Regniga och blåsiga dagar jagar han änder och den 25 augusti jagar han alltid skogsfågel och ripa med sina vorstehhundar.
Mårdjakt på snö och älgjakt under ett par höstveckor är också årligen återkommande inslag i Kjells jaktplanering.
Kjell har gjorde sitt första jobb för jaktjournalen 1982 och har varit en stadig medarbetare sedan dess.

Joakim Martinsson, Jonsered

Skribent och fotograf

jocke

Har vuxit upp med jakt och brinner för hundjakten. Värdesätter och njuter mer av ett bra hundjobb än massor av vilt på paraden.
Lägger flest jaktdagar på älg och vildsvin med sin östsibiriska laika och räv med sin schillerstövare. Selektiv jakt på stora råbockar tillhör också en av favoriterna.
Joakim har även suttit med i Svenska Schillerstövarföreningens styrelse och jobbar än ideellt inom föreningen.

Robin Carlander, Trollhättan

Skribent och fotograf

robin web_liten

Robin är en jaktlig allätare. Hela hans leverne kretsar kring jakten och det går nästan inte en dag på året utan att han är i skogen. Antingen för att jaga men ofta i ärende för att förbättra viltets förutsättningar.
Sen dagen han skaffade sin första jämthund är det dock älgjakten som står honom närmast. Idag finns flera jämtar och en drever i stallet och alla får gott om tid i skogen. Robin är också jaktprovsdomare och håller sig uppdaterad på det mesta som händer inom älghundsvärlden.
Robin lever efter mottot ”När man efter ett bra hundjobb lyckas avsluta efter att verkligen ha  fått tänka till som jägare. Då är jakten fulländad.”

Jonas Seger, Luleå

Skribent och fotograf

jonas

Uppväxt i ett jagande släkte. Största delen av jakten bedrevs med Finnstövare på hare i de Norrbottniska skogarna. Intresset för fågeljakt växte i samband med egen bössa, så 1988 skaffade han sin första fågelhund, en Engelsk setter. Sedan dess har det alltid funnits minst två fågelhundar i hundstallet och sedan 1999 endast Vorstehhundar.
Gillar Vorstehhundens allsidighet och mentalitet, vill man så kan man jaga det mesta med en Vorsteh. Är idag utbildad jaktprovsdomare inom Svenska Vorstehklubben.
Har fotograferat med systemkamera sedan tonåren och idag är kameran alltid med under all vistelse i skog och mark. Livet är en ständig jakt på den perfekta bilden eller på den optimala jaktupplevelsen.

Tomas Eriksson, Nordmaling

Vapenexpert

Alltid lika jaktsugen oavsett vilt. Från harjakt med stövare och vakjakt på räv till älgjakt med sina jämthundar. Även skogsfågeljakten lockar och en finsk spets finns i hundgården.
Thomas jagar också ofta i utlandet, bland många länder återkommer han ofta till Skottland och höglandets kronhjortar.
Thomas har varit ordförande i Svenska Älghundklubben och är aktiv i Västerbottens Älghundklubb. Han är också jaktprovs- och exteriördomare för stövare, tax, skällande fågelhundar och älghundsraserna.
Han har varit medarbetare i Jaktjournalen sedan 1992 och svarar varje månad för vapentest.

Kristofer Hansson – Furulund

Skribent och Fotograf

Bedriver lantbruk och skogsbruk sidan om professionell gåsjakt sedan 10 år. Han har skrivit och fotograferat i jaktpressen sedan 2005. Fotointresset har alltid funnits där och efter en ettårig fotoutbildning kombinerade han tidigare universitetsstudier med sitt stora jaktintresse. Resultatet blev jaktjournalist. Kristofer jagar det mesta, men på höstarna blir det mestadels gäss och änder och att gå som hundförare på framför allt vildsvinsjakter. Hundarna som bor i familjen är för närvarande en slovensky kopov till vildsvin, en labrador för apportering och en jaktspringer och en jaktcocker för roughshooting.

Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
Jag vill testa!