Annons
Medarbetare | Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons

Medarbetare

Anders Ljung, chefredaktör, Jaktjournalen

Anders Ljung, Västerås
Chefredaktör
Har jagat och gjort jakttidningar sedan 1999. Chefredaktör på Jaktjournalen sedan maj 2021. Har sju bössor i vapenskåpet, men jagar oftast med en Varberger i kaliber .308 W. Gillar all jakt, men favoriserar älgjakt. Har jämtekarelaren Igor, som också helst jagar älg.

Josefine Julén, Vårgårda
Redaktör
Granskande journalist och nyhetsjägare med lång erfarenhet av hårda nyheter. Myndighetsviskare. Vinnaren av Guldspaden 2016. Rapp i käften och på tangentbordet.

Uppvuxen med Jaktjournalen, jakt, jakthundar och ett stort intresse för viltvård.
Nybliven jägare som gärna står vid spisen med allt som skogen ger. Tipsa mig!

 

Per Jonson, Grästorp
Skribent

Utbildad journalist och jaktentusiast bosatt på en gård i Skaraborg. Har alltid nära till äventyret och ägnar all vaken tid åt friluftsliv. Under jaktsäsongen jagas gärna småvilt. Per är jaktligt nyfiken och provar gärna att utforska nya jaktformer. Senaste hundförvärvet bestod i en korthårig vorsteh. I övrigt återfinns tysk jaktterrier i hushållet.

 

 

Roger C Åström
Utrustningsredaktör
Välkänd jägarprofil i Norrland som jagar det mesta och ofta sedan ungdomsåren. Fågeljakten med trädskällare stod i centrum fram till 1990-talet då en vorsteh gjorde entré.
Sedan har även en rådjursdrivande tax och slutligen en jämthund införskaffats för att öka antalet jaktdagar och upplevelser i skogen. Ripjakt med småviltsstudsare vintertid är också något av en favoritjakt.
Roger har med åren blivit mer och mer intresserad av skytte och handladdning. Första jobben levererade han till Jaktjournalen 1973 och sedan 1990 arbetar han regelbundet för tidningen.

 

 

 

Tomas Eriksson, Nordmaling
Vapenexpert

Alltid lika jaktsugen oavsett vilt. Från harjakt med stövare och vakjakt på räv till älgjakt med sina jämthundar. Även skogsfågeljakten lockar och en finsk spets finns i hundgården.
Tomas jagar också ofta i utlandet, bland många länder återkommer han ofta till Skottland och höglandets kronhjortar.
Tomas har varit ordförande i Svenska Älghundklubben och är aktiv i Västerbottens Älghundklubb. Han är också jaktprovs- och exteriördomare för stövare, tax, skällande fågelhundar och älghundsraserna.
Han har varit medarbetare i Jaktjournalen sedan 1992 och svarar varje månad för vapentest.

 

tommy2

Tommy Östlund, Borlänge
Skribent & fotograf

Tommy började följa sin far ut i skogen redan som liten grabb på rådjur och älgjakt. Under gymnasietiden gick han i samma klass som några andra unga och ”jaktgalna” killar på skogsutbildning i Älvdalen. Under dessa år blev Tommy mer styrd på rovdjursjakt av den några år äldre kamraten Rasmus Boström. Sedan dess har jakterna i princip alltid inriktats på predatorer, stora som små. Flera lyckade lo- och björnjakter har han vart med på men allra bäst gillar han jakten efter räv med sina stövare och terrier. En finnspets har även köpts in för att Tommy ska kunna jaga in sina två pojkar som snart ska börja göras skogsvana. Förutom fågel så ska spetsen förhoppningsvis också ge mer flyt i mårdjakten.

 

 

marcusojonas

Marcus Holm, Helsingborg , Jonas Brink, Östra Sönnarslöv
Skribent & fotograf

Marcus Holm och Jonas Brink bevakar och skildrar jakten i vår södra landsända med utgångspunkt från Skåne. Bägge är jaktliga allätare som vuxit upp i jägarmiljöer och sedan dess varit Dianas stigar trogna. De flesta vilt som Skåne har att erbjuda har varit föremål för duons intresse, allt från småvilt som gäss och änder, via rådjur och räv till vildsvin och hjort. Kråkjakt är en återkommande favorit som håller jägarsinnena skärpta. Naturligtvis är jakthundar ett stort intresse, inte minst för apportering och eftersök. Jonas och Marcus har bägge en bakgrund som ingenjörer inom den svenska industrin och drar gärna nytta av sin teknikbakgrund vid tester av jaktutrustning och i sitt ständiga sökande efter nya jaktformer. Ute på uppdrag har Jonas alltid kameran i högsta hugg medan Marcus håller i pennan och fotograferar när tillfälle ges.

 

 

kjell

Kjell Brännström, Råneå
Skribent & fotograf

Kjell lever under mottot – Det finns alltid något att jaga! Hans jaktår börjar med duvjakten i augusti och slutar egentligen aldrig.
Predatorerna runt Ångesbyn har det tufft. Kjell är en fångstman av rang och tillbringar dessutom många timmar i kråkgömslet. Regniga och blåsiga dagar jagar han änder och den 25 augusti jagar han alltid skogsfågel och ripa med sina vorstehhundar.
Mårdjakt på snö och älgjakt under ett par höstveckor är också årligen återkommande inslag i Kjells jaktplanering.
Kjell har gjorde sitt första jobb för jaktjournalen 1982 och har varit en stadig medarbetare sedan dess.

 

 

jocke

Joakim Martinsson, Jonsered
Skribent & fotograf

Har vuxit upp med jakt och brinner för hundjakten. Värdesätter och njuter mer av ett bra hundjobb än massor av vilt på paraden.
Lägger flest jaktdagar på älg och vildsvin med sin östsibiriska laika och räv med sin schillerstövare. Selektiv jakt på stora råbockar tillhör också en av favoriterna.
Joakim har även suttit med i Svenska Schillerstövarföreningens styrelse och jobbar än ideellt inom föreningen

 

 

 

 

jonas

Jonas Seger, Luleå
Skribent & fotograf

Uppväxt i ett jagande släkte. Största delen av jakten bedrevs med Finnstövare på hare i de Norrbottniska skogarna. Intresset för fågeljakt växte i samband med egen bössa, så 1988 skaffade han sin första fågelhund, en Engelsk setter. Sedan dess har det alltid funnits minst två fågelhundar i hundstallet och sedan 1999 endast Vorstehhundar.
Gillar Vorstehhundens allsidighet och mentalitet, vill man så kan man jaga det mesta med en Vorsteh. Är idag utbildad jaktprovsdomare inom Svenska Vorstehklubben.
Livet är en ständig jakt på den perfekta bilden eller på den optimala jaktupplevelsen.

 

 

 

Kristofer Hansson, Furulund
Skribent & fotograf

Bedriver lantbruk och skogsbruk sidan om professionell gåsjakt sedan 10 år. Han har skrivit och fotograferat i jaktpressen sedan 2005. Fotointresset har alltid funnits där och efter en ettårig fotoutbildning kombinerade han tidigare universitetsstudier med sitt stora jaktintresse. Resultatet blev jaktjournalist. Kristofer jagar det mesta, men på höstarna blir det mestadels gäss och änder och att gå som hundförare på framför allt vildsvinsjakter. Hundarna som bor i familjen är för närvarande en slovensky kopov till vildsvin, en labrador för apportering och en jaktspringer och en jaktcocker för roughshooting.

 

 

Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
Jag vill testa!