Jaktnyheter

Man svårt skadad när vapenskåp exploderade

Vapenskåpet exploderade när männen försökte öppna det med vinkelslip. Foto: Mikael Moilanen
Värmland (JJ En man i 30-årsåldern skadades allvarligt när han på lördagen deltog i försöken att öppna ett vapenskåp med vinkelslip. Skåpet exploderade.
Värmlands Folkblad berättar att den skadade mannen fördes med ambulanshelikopter till Centralsjukhuset i Karlstad. Han ska ha fått skador på bröstet samt en fraktur. Olyckan inträffade i Arvika på lördagskvällen. Mannen och två kamrater försökte öppna ett vapenskåp som stått i en byggnad som eldhärjats. Skåpet gick inte att öppna på vanligt sätt.

Exploderade

När männen började skära i skåpet med vinkelslip exploderade det. – Det har funnits något explosivt som förvarades i skåpet. Vi tog kontakt med bombgruppen som gjorde en bedömning att det som är kvar är ofarligt. Men vi vet inte ännu vad som orsakade själva explosionen. Vi får se vad som kommer fram när de tittar på det som är kvar, säger Charlotta Johansson, krimjouren vid polisen i Karlstad, till Värmlands Folkblad. De två andra männen som deltog i försöken att få upp skåpet chockades men klarade sig undan med lindriga fysiska skador.