Man svårt skadad när vapenskåp exploderade

Värmland (JJ En man i 30-årsåldern skadades allvarligt när han på lördagen deltog i försöken att öppna ett vapenskåp med vinkelslip. Skåpet exploderade.

Vapenskåpet exploderade när männen försökte öppna det med vinkelslip. Foto: Mikael Moilanen

Värmlands Folkblad berättar att den skadade mannen fördes med ambulanshelikopter till Centralsjukhuset i Karlstad. Han ska ha fått skador på bröstet samt en fraktur.

Olyckan inträffade i Arvika på lördagskvällen. Mannen och två kamrater försökte öppna ett vapenskåp som stått i en byggnad som eldhärjats. Skåpet gick inte att öppna på vanligt sätt.

Exploderade

När männen började skära i skåpet med vinkelslip exploderade det.

– Det har funnits något explosivt som förvarades i skåpet. Vi tog kontakt med bombgruppen som gjorde en bedömning att det som är kvar är ofarligt. Men vi vet inte ännu vad som orsakade själva explosionen. Vi får se vad som kommer fram när de tittar på det som är kvar, säger Charlotta Johansson, krimjouren vid polisen i Karlstad, till Värmlands Folkblad.

De två andra männen som deltog i försöken att få upp skåpet chockades men klarade sig undan med lindriga fysiska skador.

AKTUELLT

Rapport från Värmland inför Stövar-SM för rävhundar

I helgen avgörs Stövar-SM för rävhundar och ekipagen och arrangörsstaben samlas ikväll. Jaktjournalens webbradio fick en pratstund med tidningens utsände, Holger Nilsson, och ordföranden i Stövarklubben Värmland, Christer Andersson, om förutsättningarna.

Mustig och supergod älggryta

Att avnjuta en härlig älggryta efter en lyckad jaktdag kan vara det härligaste som finns. Vi jägare kan skatta oss lyckliga att ha det mest ekologiska och delikata köttet i frysen. Jaktjournalen kan dela med sig av ett riktigt härligt recept av älggryta som går hem hos både barn och vuxna. Ingredienser: 600 gram grytbitar

Blaser R8 Carbon Success – vi snackar extra allt!

Blaser har i sitt R8 system ett enormt utbud av kolvar, pipor och kalibrar. Man har under senare år lanserat nya modeller riktat mot kvinnliga jägare och skyttar. Dessa modeller, R8 Intuition-studsare och hagelbocken F 16 Intuition fungerar också väl för lite kortare manliga jägare. De senaste tillskotten i R8 familjen är en tumhålsstock i Carbonfiber och en pipa med inbyggd ljuddämpning. Den senare återkommer vi med en test så snart det går.

Bira – en sann norgehistoria

Vid injagning av skällande fågelhundar betonar många vikten av att de första fågeltagningarna blir rätt. Guri Malla´s Nob Bira vinnare av Skallkungtävlingen 2018 är ett exempel på motsatsen. Även om det går fel i början kan slutresultatet ändå bli perfekt.

Regeringen: Hundträning i vilthägn kan förbjudas

Regeringen flaggar för att det kan komma ett förbud mot jaktträning med hund på vilt i hägn. Men landsbygdsminister Jennie Nilssons politiskt sakkunnige, Janus Brandin, vill tona ned det hela. – Det är bara en notering regeringen gör, säger han till Jaktjournalen.

Annonser