Mäktig guldbock blev Einars 100 klövvilt

Mellösa (JJ) Einar Norin, 23 år och studerande vid skogsmästarskolan i Skinnskatteberg, kunde fira sitt 100 klövvilt med en mäktig guldbock på drev.

Einars mäktiga guldbock är den största som fälls de senaste sju åren i Sörmland.

Einar som är uppvuxen utanför Mellösa följde den 8 oktober med en kompis på drevjakt. Både terriers, jaktlabbe och jaktspaniels släpptes i markerna och upptaget väntade inte på sig.

– Plötsligt såg jag en grupp dovhjortar och den här bocken. Mitt första intryck var att bocken var riktigt stor och hög i trofén så jag riktade in mig på den, berättar Einar och fortsätter.

Den mäktiga guldtrofén.

– När jag mätte den i går hos Jägareförbundet på Öster Malma fick den 158,8 poäng och en stark guldmedalj. Och enligt uppgift så är det den största bocken som fällts i Sörmland på sju år.

Bocken bedömdes vara 4–5 år gammal och Einar ska nu låta montera trofén på en sköld och sedan får den en hedersplats hemma i bostaden.

– Egentligen är jag inte direkt någon troféjägare, men något liknande i rådjursväg lär jag inte skjuta flera gånger. För mig blir det mest jakt på dovhjort. Men det här var mitt 100:e klövvilt som jag fällt och därför var det extra kul, berättar Einar.

Einar Norin fällde en mäktig guldbock som sitt 100:e klövvilt.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT
ANNONS ▼