Mäktig guldbock blev Einars 100 klövvilt

Mellösa (JJ) Einar Norin, 23 år och studerande vid skogsmästarskolan i Skinnskatteberg, kunde fira sitt 100 klövvilt med en mäktig guldbock på drev.

Einars mäktiga guldbock är den största som fälls de senaste sju åren i Sörmland.

Einar som är uppvuxen utanför Mellösa följde den 8 oktober med en kompis på drevjakt. Både terriers, jaktlabbe och jaktspaniels släpptes i markerna och upptaget väntade inte på sig.

– Plötsligt såg jag en grupp dovhjortar och den här bocken. Mitt första intryck var att bocken var riktigt stor och hög i trofén så jag riktade in mig på den, berättar Einar och fortsätter.

Den mäktiga guldtrofén.

– När jag mätte den i går hos Jägareförbundet på Öster Malma fick den 158,8 poäng och en stark guldmedalj. Och enligt uppgift så är det den största bocken som fällts i Sörmland på sju år.

Bocken bedömdes vara 4–5 år gammal och Einar ska nu låta montera trofén på en sköld och sedan får den en hedersplats hemma i bostaden.

– Egentligen är jag inte direkt någon troféjägare, men något liknande i rådjursväg lär jag inte skjuta flera gånger. För mig blir det mest jakt på dovhjort. Men det här var mitt 100:e klövvilt som jag fällt och därför var det extra kul, berättar Einar.

Einar Norin fällde en mäktig guldbock som sitt 100:e klövvilt.

AKTUELLT

Ulkeröd – en undangömd bohuslänsk pärla

Hedekas (JJ) Med utsikt mot Kynnefjäll och omgiven av betesmarker och böljande kullar ligger Ulkeröds Gård. En fantastisk pärla där familjen Lyrdal inte sparat på krutet. För den jakt- och skytteintresserade som uppskattar expertis på alla plan är detta rätt ställe att spendera en helg.

Vi är Jaktjournalen: Tommy jagar helst rovdjur

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning? Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. I dag är det vår utrustningsredaktör Tommy Östlunds tur.

Annonser