Ludwig hade spännande möte med fisksugen räv

De flesta jägare har sett rävar, men det är långt i från alla som fått möta dem på riktigt nära håll. Ludwig Limberg, Lima fick dock i går, efter en pimpeltur, en upplevelse han sent ska glömma.

Ludwig Limberg träffade en mycket oskygg räv efter fisketuren. Foto: Privat

– Vi hade varit och fiskat abborre och såg plötsligt en räv vid vägen när vi åkte hem, berättar Ludwig.

De stannade bilen och gick ut. Räven var inte alls skygg och Ludwig kastade en abborre på vägen. Räven närmade sig sakta och tog sedan abborren med sig och försvann in i skogen, men efter ett tag kom den tillbaka.

– Jag lockade lite och då dök den upp igen intill vägen. Jag höll ut en abborre mot den och då kom räven hela vägen fram och tog den direkt från handen på mig.

Ludwig jagar också men det här var första gången han upplevt en räv på riktigt nära håll.

– Det var väldigt fränt, säger han.

AKTUELLT

Nu är tid för att stärka banden med jakthunden

Det är så här års man kan stärka banden med hunden, så att man slipper stå och klia sig i huvudet och fundera på varför den hellre jagar fyra socknar bort än på marken där man själv befinner sig, skriver Mikael Moilanen i den här krönikan.

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Annonser