Ludwig hade spännande möte med fisksugen räv

De flesta jägare har sett rävar, men det är långt i från alla som fått möta dem på riktigt nära håll. Ludwig Limberg, Lima fick dock i går, efter en pimpeltur, en upplevelse han sent ska glömma.

Ludwig Limberg träffade en mycket oskygg räv efter fisketuren. Foto: Privat

– Vi hade varit och fiskat abborre och såg plötsligt en räv vid vägen när vi åkte hem, berättar Ludwig.

De stannade bilen och gick ut. Räven var inte alls skygg och Ludwig kastade en abborre på vägen. Räven närmade sig sakta och tog sedan abborren med sig och försvann in i skogen, men efter ett tag kom den tillbaka.

– Jag lockade lite och då dök den upp igen intill vägen. Jag höll ut en abborre mot den och då kom räven hela vägen fram och tog den direkt från handen på mig.

Ludwig jagar också men det här var första gången han upplevt en räv på riktigt nära håll.

– Det var väldigt fränt, säger han.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Polisen: Vikbar kolv är okej, men…

När Olle Lund från Örebro ansökte om licens på en Ruger RPR fick han först avslag på grund av den vikbara kolven, men förvaltningsrätten godkände den. Nu hävdar polisen att det är den vikbara kolven i kombination med pistolgrepp som inte är tillåten.

DEBATT: ”Som att bita sig själv i svansen”

Det kan inte ses som något annat än en ren och skär maktdemonstration för att tysta inte bara den enskilde medlemmen utan även alla andra medlemmar, som eventuellt skulle kunna tänka sig att kritisera organisationen. Det skriver professor Eva Schömer i ett svar i debatten mellan henne och Svenska Kennelklubben, SKK.
ANNONS ▼

Annonser