Lockjaktsupprop gav 21 rävar

Huskvarna (JJ) Rävlocket 2016, ett initiativ av Nätarnas Skytteförening resulterade i lördags i 21 inlockade rävar och 15 000 kronor i insamlade pengar till Cancerfonden.

Rävlocksjägarna runt Huskvarna visade prov på effektivitet i lördags. Foto: Privat

I fyra år har Nätarnas Skytteförening arrangerat viltvårdsinsatsen Rävlocket. Föreningsmedlemmar och jägare i trakten kring Huskvarna lockar räv under en dag och samtidigt samlar föreningen in pengar till välgörande ändamål.

– Intresset har ökat för varje år och i år var 50 lag med och lockade vilket motsvarar omkring ett hundratal jägare, säger Andreas Dahl, sekreterare i föreningen.

Av de deltagande lagen var det tre som lyckades locka in och fälla tre rävar vardera. I samband med samlingen på skyttebanan efter avslutad jakt bjöds det på varmkorv och så var det lotteri med skänkta priser från företag i trakten.

 

 

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser