Lantbrukare får skjuta gäss

Bromölla (JJ) Tre lantbrukare i Bromölla kommun har fått tillstånd från Länsstyrelsen i Skåne att skjuta vitkindade gäss.

En av dem har fått tillstånd att skjuta 75 vitkindade gäss som uppehåller sig på hans marker. De andra två jordbrukarnas tillstånd gäller avskjutning av 30 fåglar av samma art.

Länsstyrelsen påpekar i alla tre fallen att skyddsjakten ska bedrivas i kombination med andra skrämselåtgärder såsom fågelskrämmor och utplacering av fordon på markerna.

I tillståndet står att endast gäss som inte häckar får skjutas, skriver Kristianstadsbladet.

AKTUELLT

Möttes av död älgtjur i trädgården

Veddige (JJ) När Lisbeth Claessons sambo skulle åka till jobbet upptäckte han en älg som låg och sov i trädgården. Lisbeth väcktes och tillsammans smög de ut med kameran. Älgen visade sig dock inte sova. Intill garageuppfarten låg den fina älgtjuren död.

Älgjakt med välgörenhetstema i Harrsjön

Harrsjön (JJ) Per Jonsson, Strömsund drabbades av cancer före jul 2017. Efter operation och behandling ville Per göra något för de som bor på patienthotellet och sysselsätter sig i dess hobbyverkstad Oasen i Umeå. Med hjälp av SCA styrdes en älgjakt upp med syfte att samla in pengar till Oasen. Det blev ett lyckat arrangemang.

Annonser