Länsstyrelsen försvarar björnjakten i Jämtland

Jämtland (JJ) Chefen för länsstyrelsens viltförvaltning försvarar storleken på björnjakten i Jämtland. – Målet är att komma ned till 650 björnar på tre år, säger Henrik Hansson i Jaktjournalens webbradio.

Henrik Hansson är chef för viltförvaltningen i Jämtland. Han försvarar storleken på björnjakten i länet. Foto: Privat och Gettyimages

Jägareförbundet Mitt Norrland är kritiskt till hur länsstyrelsen förvaltar björnstammen. I helgen antog årsstämman ett uttalande om björnjakten.

– Länsstyrelsen har misslyckats med att nå sina egna mål. Licenstilldelningen är på tok för låg. Man måste se till att nå de mål man själv har satts, säger Gun Fahlander, ordförande för Jägarförbundet Mitt till SVT.

Nu svarar chefen för viltenheten, Henrik Hansson.

 

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21

 

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser