Länsstyrelsen försvarar björnjakten i Jämtland

Jämtland (JJ) Chefen för länsstyrelsens viltförvaltning försvarar storleken på björnjakten i Jämtland. – Målet är att komma ned till 650 björnar på tre år, säger Henrik Hansson i Jaktjournalens webbradio.

Henrik Hansson är chef för viltförvaltningen i Jämtland. Han försvarar storleken på björnjakten i länet. Foto: Privat och Gettyimages

Jägareförbundet Mitt Norrland är kritiskt till hur länsstyrelsen förvaltar björnstammen. I helgen antog årsstämman ett uttalande om björnjakten.

– Länsstyrelsen har misslyckats med att nå sina egna mål. Licenstilldelningen är på tok för låg. Man måste se till att nå de mål man själv har satts, säger Gun Fahlander, ordförande för Jägarförbundet Mitt till SVT.

Nu svarar chefen för viltenheten, Henrik Hansson.

 

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21

 

AKTUELLT

Unika filmsekvenser från björnskällning

Sveg (JJ) Benny Busk tog i fjol höst över den då drygt fyraåriga jämthundshanen Bamse. Då hade hunden aldrig tidigare skällt björn. Bennys första släpp med Bamse visade dock att hunden hade en dold talang. Nu i helgen lyckades Benny också filma ståndskallsarbete på björn med sin drönare.

Misstänks ha skadskjutit ko

Vimmerby (JJ) En ko hittades på lördagen så svårt skottskadad att hon fick avlivas. En jägare är misstänkt för att ha skjutit på kon.

Annonser