Jämthundshane vargdödad i Värmland

Värmland (JJ) En jämthundshane hittades vid 15-tiden på onsdagseftermiddagen vargdödad i Brunskog.

Jämthunden Emil hittades vargdödad i onsdags. Foto: Privat

– Jag skulle ut med honom och en rottweilertik som jag är dagmatte åt. Jämten slet sig och bar iväg – han kände säkert lukt av älg som gått här på gården, berättar jämthanen Emils ägare, Rita Randström.

Den 12,5 år gamla älghunden kom loss vid 16.30-tiden på tisdagen och hördes skälla cirka två kilometer från hemmet.

– Vi gick flera vändor och letade ungefär där vi trodde att han skällt, men det är så mycket snö att vi knappt tog oss fram. Vi fick ge upp igår kväll, berättar Rita Randström.

Delvis äten

I dag återupptog svärsonen Fredric Randström sökandet på snöskoter. På en gärde intill en sommarstuga fann han Emil dödad och delvis äten.

Han bedömer att det är en varg som dödat hunden.

– Magen var borta på honom. Länsstyrelsens personal är på väg hit och jag hoppas de hinner innan det blir mörkt, säger Fredric Randström.

Rackstadreviret ligger i närheten.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Ulkeröd – En undangömd bohuslänsk pärla

Hedekas (JJ) Med utsikt mot Kynnefjäll och omgiven av betesmarker och böljande kullar ligger Ulkeröds Gård. En fantastisk pärla där familjen Lyrdal inte sparat på krutet. För den jakt- och skytteintresserade som uppskattar expertis på alla plan är detta rätt ställe att spendera en helg.

Vi är Jaktjournalen: Tommy jagar helst rovdjur

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning? Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. I dag är det vår utrustningsredaktör Tommy Östlunds tur.

Annonser