Jaktiahandlare bygger jättearena utanför Jönköping

Jönköping (JJ) Jaktiahandlaren i Jönköping storsatsar. Christian Larsson bygger ny jätteanläggning, som blir ett upplevelsecentrum med stor butik och flera skjutbanor inomhus, bland annat älgbana.

Christian Larsson framför sin stora satsning utanför Jönköping, Hulukvarn Arena. Foto: Privat

– Det är norra Europas största satsning för jakt, hund, skytte och fiske. Det blir också en restaurang och totalt är ytan 7 000 kvadratmeter, berättar Christian Larsson.

Hundarenan byggs så att den ska klara kraven för agility. På skyttesidan blir det skyttebiograf och en rad skjutbanor – för pistol, löpande älg, lerduva samt för inskjutning. Och allt är inomhus.

Anläggningen ligger väster om Jönköping, i Hulukvarn. Det är norr om flygplatsen och några minuter från riksväg 40.

”Mycket pengar”

Inspirationen är hämtad från Centraleuropa och USA där det finns liknade anläggningar.

Hur stor satsning det handlar om vill Christian Larsson inte avslöja.

– Det är mycket pengar, men det finns en marknad. Jönköping ligger bra till för att kunna nå många jägare, fiskare och hundfolk inom ett rimligt avstånd, säger han.

Den gamla Jaktiabutiken i Jönköping stänger på fredag och nya anläggningen öppnar 10 augusti. Jaktjournalen återkommer senare med reportage från den nya jätteanläggningen.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21

 

Hulukvarn Arena byggs strax väster om Jönköping. karta: Hitta.se

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Vill inte reglera löstagbara vapenmagasin

Regeringen har i sin proposition lagt fram ett förslag om att göra vapenmagasin tillståndspliktiga. Flera riksdagsledamöter har motionerat emot detta förslag och nu har Riksdagens justitieskottet i ett betänkande avstyrkt regleringen av vapenmagasin.
ANNONS ▼