Jägareförbundets ordförande blir nordisk bas

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundets sittande ordförande, Torbjörn Larsson, blir nu också ordförande för det samnordiska jägarorganet Nordisk Jägarsamverkan.

Torbjörn Larsson. Foto: Lars Nilsson/Svensk Jakt

– Internationellt samarbete är den avgörande faktor för att kunna bevara och främja Europas unika regionala jakttraditioner, säger Torbjörn Larsson och fortsätter.

– Nordisk Jägarsamverkan måste spela en mer aktiv roll tillsammans med Europas olika jaktregioner för att sätta in jakten i ett vidare samhällsperspektiv, visa upp och förklara hur jakten bidrar till att bygga miljö-, natur och samhällsvärden. Europas 7 miljoner jägares intressen ska alltid stå i centrum då beslut fattas inom jaktens- och viltvårdens område.

Torbjörn Larsson anser att en av huvudutmaningarna idag är att kommunicera jaktens stora vinster för samhället.

– Ingen annan grupp har så många hängivna och kunniga naturmänniskor som spenderar mycket av sin egen tid och pengar för att skapa en god naturmiljö som andra får ta del av, säger han.

Enligt Torbjörn Larsson måste jägare i Europa samarbeta för skapa en bättre jakt- och bevarandepolitik,

– Vi måste maximera vårt inflytande i EU:s institutioner och vi måste vara ännu starkare i kommunikationen av jägarnas unika kunskapsbank och de betydelsefulla insatser som de gör för naturvården och samhället.

Torbjörn Larsson kommer hålla i ordförandeklubban för Nordisk Jägarsamverkan under de tre kommande åren.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Så blir björnjakten 2019 – alla länen

21 augusti är datumet landets björnjägare väntar på. Den stora snackisen i år är den delade jaktstarten i Västerbotten där elva björnar får fällas från 21 augusti och tio lämnas till älgpremiären den 2 september.

SVA vill ha hjälp att kartlägga nya fågelvirus

SVA vill ha allmänhetens hjälp att hålla koll på om Sverige nås av fågelvirus som även kan smitta andra människor och djur och som inte funnits här tidigare. Allmänheten uppmanas rapportera döda fåglar som påträffas.
ANNONS ▼

Annonser