Jägareförbundets ordförande blir nordisk bas

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundets sittande ordförande, Torbjörn Larsson, blir nu också ordförande för det samnordiska jägarorganet Nordisk Jägarsamverkan.

Torbjörn Larsson. Foto: Lars Nilsson/Svensk Jakt

– Internationellt samarbete är den avgörande faktor för att kunna bevara och främja Europas unika regionala jakttraditioner, säger Torbjörn Larsson och fortsätter.

– Nordisk Jägarsamverkan måste spela en mer aktiv roll tillsammans med Europas olika jaktregioner för att sätta in jakten i ett vidare samhällsperspektiv, visa upp och förklara hur jakten bidrar till att bygga miljö-, natur och samhällsvärden. Europas 7 miljoner jägares intressen ska alltid stå i centrum då beslut fattas inom jaktens- och viltvårdens område.

Torbjörn Larsson anser att en av huvudutmaningarna idag är att kommunicera jaktens stora vinster för samhället.

– Ingen annan grupp har så många hängivna och kunniga naturmänniskor som spenderar mycket av sin egen tid och pengar för att skapa en god naturmiljö som andra får ta del av, säger han.

Enligt Torbjörn Larsson måste jägare i Europa samarbeta för skapa en bättre jakt- och bevarandepolitik,

– Vi måste maximera vårt inflytande i EU:s institutioner och vi måste vara ännu starkare i kommunikationen av jägarnas unika kunskapsbank och de betydelsefulla insatser som de gör för naturvården och samhället.

Torbjörn Larsson kommer hålla i ordförandeklubban för Nordisk Jägarsamverkan under de tre kommande åren.

AKTUELLT

Ny hundpejl från WeHunt

WeHunt lanserar en ny hundpejl - GPS Plus. Den kommer presenteras på Elmia Game Fair i Jönköping 30 maj – 1 juni. – Vi vågar påstå att detta är den mest kompletta lösningen för hundförare och jaktlag, säger Theodor Storm som är huvudutvecklare och vice VD på WeHunt.

Blaser R8 Silence – inbyggd ljuddämpare

Blaser R8 Silence är det senaste i Blasers R8 familj. Vid en första anblick ser den nya skapelsen en smula klumpig ut och ger ett tungt intryck. Skenet bedrar och efter en stund har ögat vant sig och efter besöken på skjutbanan är habegäret i fullt sving.Blaser R8 Silence är den första serietillverkade jaktstudsaren med ljuddämpningen integrerad i pipan. Men smakar det så kostar det.

Annonser