IWA ställs in på grund av Coronaviruset

Europas största jaktbranschmässa IWA outdoor classics 2020 har ställts in på grund av hot från Coronavirusets spridning. Något nytt datum för mässan finns inte i dagsläget.

Arkivfoto: Per Jonson

IWA rapporterar på sin hemsida att årets mässa som skulle gått av stapeln 6-9 mars har ställts in och senareläggs. Mässarrangören har i dagsläget inget datum för när en ny mässa kommer äga rum.

Beslutet att ställa in mässan kommer påverka en mängd handlare som är beroende av mässan för bland annat inköp.

– Vi skulle åkt ner till IWA med åtta man och bara jag hade 26 inköpsmöten inbokade, säger Christoffer Jannesson på Hylte Jakt och Lantman.

Enligt Christoffer Jannesson är IWA en av de absolut viktigaste inköpsmässorna för jakthandeln i Sverige.

– Nu är det ingen ko på isen för oss om den blir framflyttad ett par månader. Vi har relativt stora lager så detta drabbar oss inte så hårt i dagsläget, men jag kan tänka mig att mindre aktörer drabbas hårdare, säger han.

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Stövar-SM för harhundar ställs in på grund av pandemin

Det blir inget SM för harhundar i Värmland i höst. Värmlands Stövarklubb har beslutat att ställa in mästerskapet. – Vi har verkligen vridit och vänt på alternativen men kom fram till att detta är rätt beslut, säger Christer Andersson, ordförande i klubben.

Sunne jaktmässa ställs in

Likt flera andra mässor väljer nu Sunne Jaktmässa att ställa in. – Ingen är mer besviken än vi. Vi hade verkligen sett fram emot att få träffa våra utställare och alla besökare i vackra Rottneros park som vanligt. Framför allt eftersom mässan såg ut att bli den bästa någonsin, men det får bli 2021, säger Bröderna
ANNONS ▼