Jaktnyheter

Inga rester efter varg i sågverk i Karbenning

I den vita byggnaden finns pannan där polisens tekniker förgäves sökt benrester efter varg. Foto: Mikael Moilanen
Västmanland (JJ) Det fanns inga rester efter uppeldade vargar i en värmepanna på AB Karl Hedins såg i Karbenning. Det har polisen kommit fram till efter att ha analyserat askan.
En av misstankarna som polis och åklagare haft i den så kallade jaktbrottshärvan i Västmanland är att vargar eldats upp i värmepannan vid virkestorken hos AB Karl Hedin i Karbenning utanför Norberg. Expressens reporter Leif Brännström skriver i ingressen till en artikel att polis och åklagare nu drabbats av ett bakslag. De har inte hittat några vargrester i askan. – Vi hittar inte rester av varg, bekräftar kammaråklagare Lars Magnusson för tidningen.

Inte överraskad

Polisens tekniker har sållat askan ett par gånger i jakten på rester efter varg. Hur många kubik aska som analyserats framgår inte av artikeln. Karl Hedins advokat, Sven Severin, är inte överraskad över att jakten på benrester inte gav något. – Jag är inte förvånad. Det visste vi att det inte skulle hittas några rester. Det har inte eldats någon varg där så vitt Karl Hedin känner till. Han har inte medverkat i detta under alla omständigheter, säger Sven Severin till Expressen. Tidningens reporter frågar åklagare Lars Magnusson om hur säkra polis och åklagare verkligen var på uppgiften om uppeldade vargar. – Säker och säker. Vi misstänker det. Det var en misstanke vi ville utreda, svarar Lars Magnusson.

Från ”en mun”

Han säger också att uppgiften om uppeldade vargar kom från ”en mun”, alltså en person. – Bakslag? Det var en chansning beroende på omständigheterna vid brottet, säger Lars Magnusson till Expressen. Karl Hedin och tre av de andra personerna som misstänks för olika typer av brott i samband med illegal jakt på rovdjur har släppts. Karl Hedin försattes på fri fot efter att ha suttit häktad i 31 dagar. En person ytterligare sitter häktad.