Inga järvar fällda under licensjakt

Den historiska licensjakten på järv avslutades utan att något djur fälldes.
Ingen järv fälldes under licensjakten. Foto: Gettyimages

Ingen järv fälldes under licensjakten. Foto: Gettyimages

Det var under november som Naturvårdsverket beslutade om licensjakt på 15 järvar i delar av Jämtland. Över 100 jägare hade anmält sig i jaktkortsregistret men inga djur fälldes. Efter första jaktveckan sa en representant för Naturvårdsverket till SVT att en anledning till att inga järvar skjutits kunde vara vädret; det har varit isigt och svårt att spåra djuren.

Jakttiden kommer inte att förlängas.

– Efter samråd med Länsstyrelsen i Jämtlands län väljer vi nu att utvärdera det här beslutet och försöka ta reda på varför inga järvar har skjutits, säger Gunilla Skotnicka som är biträdande avdelningschef på Naturvårdsverket, till SVT.

Hon säger också till SVT att det kan bli aktuellt med en ny licensjakt på järv nästa vinter.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

Hårkorset: Kom i form med HI-metoden!

Direkt efter tolvslaget fattas tusentals mer eller mindre välgrundade beslut att börja ”ett nytt liv”. Det finns många metoder att gå ner i vikt och komma i form. Den som vill börja det nya året, som det gamla slutade, kan välja champagnemetoden, medan personer lagda år vegohållet kanske finner ett alternativ i bananmetoden. Rovdjursmetoden påstås vara perfekt för den urbane jägaren. Men Jaktjournalens skribent Kjell Brännström vill slå ett slag för HI-metoden.

Laga till en smarrig hare i ugnen

Hare är ett underskattat matvilt. Prova att tillaga haren i ugnen. Du behöver: 1 hare 5 msk olivolja 1 l vatten 2 vitlökar ½ kg tomater Rosmarin och timjan efter smak salt och peppar eventuellt lite viltfond   Gör så här: •   Lägg alla bitar först 1 dygn i mjölk eller filmjölk om du vill
ANNONS ▼

Annonser