Jaktnyheter

Hylte Jakt och Lantman accelererar och går in i ny koncern

Anders Carlsson, nuvarande vd, kommer även fortsättningsvis leda företaget och den förtagsgrupp som nu bildas. Foto: Hylte Jakt och Lantman.
Hylte (JJ) Den välkända jaktbutiken Hylte Jakt och Lantman tar steget in i en ny företagsstruktur. Riskkapitalbolaget Verdane Capital köper in sig i företaget och blir ny majoritetsägare.
Redan i dag är Hylte Jakt och Lantman en av Sveriges största aktörer på jakt- och fritidsprodukter.  Webbhandeln har de senaste åren också ökat och företaget tar in en ny stark partner, Verdane Capital, som blir ny majoritetsägare. I samband med detta bildas också en ny företagsgrupp där både Hylte Jakt och Lantman samt Maskincenter Blekinge med varumärket Maskinklippet kommer ingå. Anders Carlsson, vd på Hylte Jakt och Lantman kommer vara vd även i den nya företagsgruppen. – Det känns fantastiskt. Vi tycker att vi har hittat en kul partner att jobba ihop med. Samtidigt känns det hedrande och kul att bli vd för gruppen. Tillsammans blir vi starkare och proffsigare mot kund och har styrkan att expandera som vi vill, säger han. Hylte Jakt och Lantman omsatte förra året närmare 220 miljoner kronor. Det är över dubbelt så hög omsättning som när Karl-Göran Carlsson, Anders far, köpte företaget 2014.