Hylte Jakt och Lantman accelererar och går in i ny koncern

Hylte (JJ) Den välkända jaktbutiken Hylte Jakt och Lantman tar steget in i en ny företagsstruktur. Riskkapitalbolaget Verdane Capital köper in sig i företaget och blir ny majoritetsägare.

Anders Carlsson, nuvarande vd, kommer även fortsättningsvis leda företaget och den förtagsgrupp som nu bildas. Foto: Hylte Jakt och Lantman.

Redan i dag är Hylte Jakt och Lantman en av Sveriges största aktörer på jakt- och fritidsprodukter.  Webbhandeln har de senaste åren också ökat och företaget tar in en ny stark partner, Verdane Capital, som blir ny majoritetsägare.

I samband med detta bildas också en ny företagsgrupp där både Hylte Jakt och Lantman samt Maskincenter Blekinge med varumärket Maskinklippet kommer ingå.

Anders Carlsson, vd på Hylte Jakt och Lantman kommer vara vd även i den nya företagsgruppen.

– Det känns fantastiskt. Vi tycker att vi har hittat en kul partner att jobba ihop med. Samtidigt känns det hedrande och kul att bli vd för gruppen. Tillsammans blir vi starkare och proffsigare mot kund och har styrkan att expandera som vi vill, säger han.

Hylte Jakt och Lantman omsatte förra året närmare 220 miljoner kronor. Det är över dubbelt så hög omsättning som när Karl-Göran Carlsson, Anders far, köpte företaget 2014.

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Annonser