Högstadieelever jagade i väg varg från skolgård

Kolsva (JJ) Skyddsjakten på den närgångna vargen i Kolsva har startats upp igen, och i dag kom uppgifter att den fortsätter att skapa obehagliga upplevelser för invånarna i samhället. I förmiddags traskade vargen rätt över skolgården medan eleverna hade rast.

Rektorn på Malmaskolan Gun-Marie Persson säger till bblat.se att hon tar händelsen på största allvar. Både Länsstyrelsen, Polismyndigheten samt skyddsjaktlaget är kontaktade.

– Vi har vuxna ute på skolgården nu, och Polisen stannar här i Kolsva resten av dagen, säger hon.

Det var i förmiddags vargen observerades när den gick över skolgården. Elever från högstadiet skrämde då i väg vargen så den fortsatte förbi lågstadiebyggnaden där elever från förskolan och årskurs ett och två var ute. Vargen gick upp mot vägen och sedan dess har den inte synts till.

– Det känns inget vidare, säger Gun-Marie Persson.

Länsstyrelsen i Västmanlands län beslutade den 25 augusti på nytt om skyddsjakt på en varg som synts till både inne i Kolsva och i Solmyra.  Sedan den 6 juni har fler än 40 observationer av varg inkommit till Skandobs. En hund har dödats och flera katter saknas i området.

 

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser