Hittade älg som misstänks ha tjuvskjutits

Värmland (JJ) En älgko som misstänks vara tjuvskjuten har påträffats väster om Kristinehamn.

Älgkon var fortfarande varm när hon hittades. Arkivbild: Per Jonson

Nya Wermlands-Tidningen. NWT, berättar att markägarna Marita Tauni och hennes man Kåre Knudsen hittade älgen död i Rudsbergets vitvårdsområde i Ölme.

Älgkon var fortfarande varm när hon påträffades.

– Vi hörde tre skott i tisdags, så förmodligen har den gått skadskjuten sedan dess och plågats ihjäl, säger Marita Tauni till NWT.

Polisanmälan

Marita och Kåre är säkra på att älgen är tjuvskjuten eftersom de känner jägarna i området och inget jaktlag jagat de senaste dagarna.

Älgkon, som hade mjölk i ljuvret, var skjuten snett framifrån och kulan hade gått rakt igenom vommen.

Saken är polisanmäld.

– Det är ett flagrant brott mot all jaktetik och ett brott mot oss som viltvårdare, markägare och jägare, säger Kåre Knudsen till NWT.

AKTUELLT

100 Pantera – långhållssatsning från Sauer

Under året lanserades Sauer 100 Pantera. Geväret är tänkt som ett alternativ för den som är intresserad av långhållskytte men ändå vill ha ett jaktvapen för rörlig jakt. Jämfört med tidigare versioner av Sauer 100 är det framförallt stockningen som är utvecklad. Den flutade pipan är 19 mm i diameter och 50 cm lång vilket ger ett förhållandevis kompakt vapen.

Doris – dreverkungens drottning

Thomas Ekroth, Umeå, har haft fem drevrar i sin ägo och alla har varit jakt- och utställningschampions. Den senaste, Vildtjärns Doris har haft fantastiska framgångar både i utställningsringen och på jaktprov. Om det funnits ett VM i drever hade Thomas definitivt varit världsmästare.

Filmade oskyggt lodjur

Vanessa Andersson filmade i tisdags ett lodjur som lunkade framför bilen i flera hundra meter. "Inte ett onormalt beteende", säger länsstyrelsens personal om lodjuret.

Annonser