Hittade älg som misstänks ha tjuvskjutits

Värmland (JJ) En älgko som misstänks vara tjuvskjuten har påträffats väster om Kristinehamn.

Älgkon var fortfarande varm när hon hittades. Arkivbild: Per Jonson

Nya Wermlands-Tidningen. NWT, berättar att markägarna Marita Tauni och hennes man Kåre Knudsen hittade älgen död i Rudsbergets vitvårdsområde i Ölme.

Älgkon var fortfarande varm när hon påträffades.

– Vi hörde tre skott i tisdags, så förmodligen har den gått skadskjuten sedan dess och plågats ihjäl, säger Marita Tauni till NWT.

Polisanmälan

Marita och Kåre är säkra på att älgen är tjuvskjuten eftersom de känner jägarna i området och inget jaktlag jagat de senaste dagarna.

Älgkon, som hade mjölk i ljuvret, var skjuten snett framifrån och kulan hade gått rakt igenom vommen.

Saken är polisanmäld.

– Det är ett flagrant brott mot all jaktetik och ett brott mot oss som viltvårdare, markägare och jägare, säger Kåre Knudsen till NWT.

AKTUELLT

Äldre man sköt på hjort bland villor – polisen utreder

En man i närmare 90-årsåldern misstänks för brott sedan han på måndagsmorgonen skjutit på en dovhjort inne i tätbebyggt område. – Det fanns inget kulfång på platsen. Det är bara tur om ingen fastighet i närheten träffats, säger eftersöksjägaren som larmades ut till händelsen.

Svenska Ulrika vann amerikansk jägartävling

Svenska Ulrika Karlsson-Arne har korats till vinnare i den amerikanska jägartävlingen Extreme Huntress. – Det som bland annat gav mig vinsten var att jag hade bra jakter, berättar Ulrika via telefon från USA.

Annonser