Hittade älg som misstänks ha tjuvskjutits

Värmland (JJ) En älgko som misstänks vara tjuvskjuten har påträffats väster om Kristinehamn.

Älgkon var fortfarande varm när hon hittades. Arkivbild: Per Jonson

Nya Wermlands-Tidningen. NWT, berättar att markägarna Marita Tauni och hennes man Kåre Knudsen hittade älgen död i Rudsbergets vitvårdsområde i Ölme.

Älgkon var fortfarande varm när hon påträffades.

– Vi hörde tre skott i tisdags, så förmodligen har den gått skadskjuten sedan dess och plågats ihjäl, säger Marita Tauni till NWT.

Polisanmälan

Marita och Kåre är säkra på att älgen är tjuvskjuten eftersom de känner jägarna i området och inget jaktlag jagat de senaste dagarna.

Älgkon, som hade mjölk i ljuvret, var skjuten snett framifrån och kulan hade gått rakt igenom vommen.

Saken är polisanmäld.

– Det är ett flagrant brott mot all jaktetik och ett brott mot oss som viltvårdare, markägare och jägare, säger Kåre Knudsen till NWT.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Toppmodern hundträningshall på Hulukvarn arena

Till helgen slår Hulukvarn Arena upp dörrarna för sin senaste satsning, Sveriges mest moderna träningshall för hundsport. – I den nya hundsporthallen har vi ännu en anläggning som garanterar optimala träningsförhållanden, säger Filip Hegestrand, Hulukvarn AB.

Varg attackerade familj i tält

Tänk dig att du och din familj ligger och sover i ett tält när plötsligt en varg attackerar och försöker dra iväg dig. Detta hände en familj från New Jersey som semestrade i Banff i Kanada nyligen.
ANNONS ▼

Annonser