Hittade älg som misstänks ha tjuvskjutits

Värmland (JJ) En älgko som misstänks vara tjuvskjuten har påträffats väster om Kristinehamn.

Älgkon var fortfarande varm när hon hittades. Arkivbild: Per Jonson

Nya Wermlands-Tidningen. NWT, berättar att markägarna Marita Tauni och hennes man Kåre Knudsen hittade älgen död i Rudsbergets vitvårdsområde i Ölme.

Älgkon var fortfarande varm när hon påträffades.

– Vi hörde tre skott i tisdags, så förmodligen har den gått skadskjuten sedan dess och plågats ihjäl, säger Marita Tauni till NWT.

Polisanmälan

Marita och Kåre är säkra på att älgen är tjuvskjuten eftersom de känner jägarna i området och inget jaktlag jagat de senaste dagarna.

Älgkon, som hade mjölk i ljuvret, var skjuten snett framifrån och kulan hade gått rakt igenom vommen.

Saken är polisanmäld.

– Det är ett flagrant brott mot all jaktetik och ett brott mot oss som viltvårdare, markägare och jägare, säger Kåre Knudsen till NWT.

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser