Hade bössan hos pappa – döms för vapenbrott

Arvidsjaur (JJ) En man lämnade bössan i vapenskåpet hemma hos pappa. Nu har han dömts för vapenbrott.

Mannen döms för att ha förvarat sitt jaktvapen i pappas vapenskåp. Foto: Gettyimages

Norran.se skriver att mannen, som är bosatt i södra Sverige, förra hösten tog flyget norrut för att delta älgjakt.

Med på resan var hans son och han blev sjuk. Då lämnade mannen sitt vapen i faderns vapenskåp i Arvidsjaur och tog tåget hem med den sjuke sonen.

Ingen dispens

Mannen hade tidigare haft dispens för att förvara vapen hos sin far, men men dispensen hade gått ut.

Den tillfälliga placeringen av bössan i faderns vapenskåp upptäcktes av polisen, när de skulle beslagta vapen hemma hos fadern. Han led av begynnande demens och fick därför inte inneha vapen längre.

Nu har jägaren dömts för vapenbrott för att han haft sitt vapen hos fadern, utan att ha dispens från polisen.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Kennelklubben kopplar samman veterinärkoncern med försäkringsbolag

Stiftelsen djursjukhus i Stor-Stockholm har de senaste åtta åren tjänat en halv miljard på djursjukvård. Under samma tid har försäkringsbolaget Agria gjort ett tekniskt resultat på djurförsäkringar på 1,8 miljarder. I båda styrelserummen sitter Svenska Kennelklubben som ändå menar att de företräder hundar och hundägare.

Försäkringsbolagen tjänar idag mer på djurägarna

De senaste tio åren har kostnaderna för hundägarnas försäkringspremier ökat markant. Försäkringsbolagen skyller på veterinärerna men oavsett ökade veterinärkostnader är försäkringsbolagens marginal densamma – eller till och med större.

Flydde från björn i vild panik

Midsommarfirandets inledande friskvårdsprojekt slutade i dödsångest. Stina Sundström och sju mindre barn sprang på en björn utför Enviken och flydde för livet.

Vinn tre dagars jakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal, Jämtland, i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.
ANNONS ▼

Annonser