Garmin släpper skallindikator i Sverige

Göteborg (JJ) Garmin presenterar nu HD BarkDetect skallindikator till Alpha 100. Funktionen fås via en mjukvaruuppdatering och fungerar tillsammans med Alpha 100 och T 5 hundhalsband.

– HD BarkDetect ger jägaren förbättrad återkoppling från hunden under jakten, säger Magnus Mårlind, produktchef för Garmin Outdoor i Norden.
–Alpha 100 spårar nu inte bara hundens plats och status utan övervakar också på ett tillförlitligt sätt hundens skällande beteende.

HD BarkDetect identifierar om och hur mycket din hund skäller och presenterar genomsnittligt skall per minut (BPM) i handenheten. Tillsammans med information om aktuell status på kan du enklare ta ett beslut hur jakten skall fortlöpa, även om du inte ser eller hör hunden. Känsligheten på skalldetektorn kan justeras för att passa olika hundar och jaktförhållanden.

HD Bark Counter räknar antal skall i realtid. På så sätt vet du direkt när hunden har fått upp ett spår.

Bark Alert är ett skallarm som kan ställas in i två nivåer. Den ena talar om när hunden har kommit upp i ett visst antal skall per minut. Det andra visar när hunden driver eller har ställt ett djur då antal skall ökar markant. Larmgränserna sätter du själv så det passar in på din hunds skallbeteende.

Dessa nya funktioner hjälper dig att jaga säkrare och mer effektivt och fungerar på alla hundar, inklusive dem med tjock päls.

Mjukvaruuppdateringen beräknas finnas tillgänglig i september på www.garmin.se och är kostnadsfri. Både Alpha 100 och T 5 måste uppdateras.

Lagom till höstens jakt släpper Garmin skallindikator.

Lagom till höstens jakt släpper Garmin skallindikator.

 

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser