Jaktnyheter

Full jägare sköt från altanen – döms för brott mot vapenlagen

Vapen och alkohol är ingen bra kombination. Foto: Getty Images.

Mannen hade fest och någon gång under kvällen plockar han fram sina jaktvapen och avlossar skott från altanen. Nu döms han till böter för brott mot vapenlagen.

Det var sommaren 2019 som någon larmade polisen om skottlossning vid en bostad i Bohuslän. På vägen dit hörde polisen fler skott och insatsstyrkan tillkallades. På plats hittades en man i 50-årsåldern sovande med kläderna på. Polisen bedömde att det varit någon form av fest och att mannen var berusad, det skriver tidningen Bohuslänningen.

Insatsstyrkan tog hand om mannens vapen och lämnar innan de åker över ärendet till den vanliga polisen som bland annat fick ta hand om mannens chockade barn.

Hade haft fest

Snabbt står det klart att mannen haft fest hemma och någon gång under kvällen har han tagit fram sina jaktgevär och avlossat ett flertal skott med dessa från altanen.

Under den kommande rättegången erkänner mannen att han avlossat skott men att han gjort detta innan han börjat dricka alkohol. Vapnen ska ha plockats fram då han behövde testskjuta dem inför en kommande jakt. Han tillstår dock att det var en dum tid att skjuta på men hänvisar också till att han är van att jaga på natten, uppger Bohuslänningen.

Uddevalla tingsrätt anser det dock bevisat att mannen druckit alkohol och skjutit och dömer honom därför till totalt 28 000 kronor i dagsböter för brott mot vapenlagen.

logo
Andreas Åsenheim