Fortsatt skyddsjakt på vargen i Kolsva

Västmanland (JJ) Det blir fortsatt skyddsjakt på en varg som jagar bland husen i samhället Kolsva.

En sällskapshund och minst en tamkatt har strukit med. Vargen lade ned katten på marken och morrade åt en elvaårig pojke den mötte. Sedan tog den upp katten igen och sprang till skogs.

Det fick länsstyrelsen att fatta beslut om skyddsjakt på eget initiativ. Men jakten, som är koncentrerad till området närmast samhället, förblev resultatlös första vändan.

Därför har länsstyrelsen nu beslutat att förlänga tillståndet att avliva vargen, till den 8 oktober. Dessutom utökas jaktområdet, så att vargen även får skjutas i byn Solmyra.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser