Uppdaterad: Första provdagen avslutad

Gotland (JJ) Första provdagen på årets Räv-SM är över och det är otroligt jämt i toppen. Tre hundar har samma poäng.

Drevräven som schillerstövaren Drevtorpets Challe jagade i dag.

Räv-SM fick en trist start i morse när flera bilar hade saboterats av jaktmotståndare. Men trots detta smolket i bägaren kunde tävlingen starta som planerat.

– Vi har kunnat se riktigt bra jobb ute på provmarkerna. Alla hundarna har fått sina chanser, säger Joakim Martinsson som bevakar tävlingen på plats för Jaktjournalens räkning.

Räv finns det gott om på Gotland och trots svåra förhållanden med kyla och torrt och hårt före fick alla elva deltagare upp räv under dagen. Flera gjorde riktigt fina prestationer och det blir spännande att se vad domarna kommer fram till senare i eftermiddag.

Under förmiddagen försökte jaktmotståndare störa provet men de lyckades inte med sitt uppsåt, annat än att irritera deltagare och arrangörer.

I morgon klockan åtta startar andra och avslutande provdagen. Joakim Martinsson forsätter bevaka på plats och vi liverapporterar naturligtvis också här på webben.

Sju av elva hundar har idag tagit förstapris och det är otroligt jämnt i toppen efter den första provdagen. Tre hundar har samma poäng.

Kolla in resultatlistan här>>

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser