Film: Johan och jämthunden Zorro vann Älghund-SM

Dalarna (JJ) Jaktjournalen har hälsat på segrarna i Älghund-SM, Johan Persson och Renkirannan Zorro, hemma i Säter i Dalarna. Se det filmade reportaget och sekvenserna där Sveriges bästa älghund skäller älg.

Johan och Zorro spenderar mycket tid i jaktskogen. Foto: Mikael Moilanen

Se inslaget här

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21

Se även filmklippen och sändningarna från Älghund-SM 2018 på Jaktjournalens hemsida.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Flydde från björn i vild panik

Midsommarfirandets inledande friskvårdsprojekt slutade i dödsångest. Stina Sundström och sju mindre barn sprang på en björn utför Enviken och flydde för livet.

Vinn tre dagars jakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal, Jämtland, i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Finska rakrepetern Lynx testas

Finska studsaren Lynx TD15 är en rakrepeter med en enkel men ytterst smart konstruktion. Pipan, fram- och bakstock har separata fästen i ett fräst och slipat aluminiumblock. Att lossa kolven med pipan fast i lådan gör att träffläget förblir orubbat.

I hårkorset: Var är jägarna i vapendebatten?

Vi jägare och sportskyttar utgör inte hotet, men drabbas ändå fatalt. Varför skriker vi inte högre när vår vardag raseras bit för bit. Ett nytt vapendirektiv ska tillämpas i Sverige och under några år har frågan utretts och stötts och blötts. Än så länge finns ingen kvitto på utfallet men om polisen hade fått bestämma
ANNONS ▼

Annonser