Fårbesättning i Ålock vargangripen

Ålock (JJ) Nio får hittades döda nu på morgonen i en fårbesättning i Ålock, Ljusdals kommun. En varg som flydde ur hagen observerades i samband med upptäckten.

Enligt Sara Sundin, rovdjurshandläggare på Länsstyrelsen i Gävleborgs län har nio av 19 tackor dödats i vargangreppet. I hagen fanns vid lamm.

Ägaren ska i samband med upptäckten ha sett vargen i hagen när den flydde.

Ålock ligger i gränstrakterna av Prästskogsreviret. Söder om detta revir finns enligt Sara Sundin flera vargar men Länsstyrelsen har i dag ingen klar bild av något nytt revir.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Ny vargflytt i Sverige kan bli aktuellt

Sedan 2011 har vargar flyttats sex gånger i Sverige. Nu kan det åter bli aktuellt. DNA-analys visar nämligen att tre invandrade vargar med finsk-ryskt DNA har rört sig i renskötselområden i Norrbottens län nu under hösten.

Här – en utbildning för dig som vill jobba med viltförvaltning

Sedan ett par år finns det yrkeshögskoleutbildning för den som vill arbeta med jakt- och viltförvaltningsfrågor. Det kan vara som egenföretagare eller som vilthandläggare i en kommun eller på någon myndighet. Utbildningen är på heltid 2,5 år, genomförs på distans och heter Viltförvaltare med fördjupning ekosystemtjänster.
ANNONS ▼

Annonser