Annons
Familj i obehagligt vargmöte på tomten - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
5 år sedan gummikulor
En stillbild ur Mattias Erikssons film. Han befinner sig tio meter ifrån vargen och har precis skrikit högt åt den. Då vänder den om och kommer närmare.
Familj i obehagligt vargmöte på tomten
Stockholm (JJ) Vargen söder som stan fortsätter att söka byten i bebyggelsen och uppträda ytterst närgånget. Vid 18-tiden på måndagen fick Mattias Eriksson och hans familj i Österhaninge besök. – Så fruktansvärt otrevligt. Jag vill kunna släppa ut hundar och barn på tomten utan att det ska komma hit vargar, säger Mattias Eriksson.
– Först gick vår 4,5-åriga dotter ut på tomten och var på väg ned till mormor som bor 100 meter bort. Plötsligt hörde jag min sambo skrika ute på gården, berättar Mattias Eriksson. Familjens yorkshireterrier skuttade iväg mot vargen och då vände den och sprang iväg en bit. Sedan vände den om på nytt, mot hunden. – När min sambo lyfte upp hunden sänkte vargen huvudet och går rakt mot henne. Den var 1,5 meter bakom henne när jag kom ut från pumphuset, berättar Mattias Eriksson.

”Vad ska till för skyddsjakt?”

Sambon slängde grus på vargen och Mattias Eriksson beväpnade sig med ett armeringsjärn, som han till slut slängde så att det touchade ryggen på vargen. Ingen av de åtgärderna fick någon effekt. Mattias började filma och var bara tiotalet meter från vargen utan att den gjorde någon ansats till att fly. – När jag slutade filma sänkte den huvudet och kom emot mig. Så fruktansvärt otrevligt – man känner när ett djur menar allvar, säger Mattias Eriksson. Han är upprörd över att länsstyrelses taktik nu är att försöka söka upp vargen och skjuta gummikulor på den. – Vad ska till egentligen för att det ska bli skyddsjakt på den? Det här betyder att vi inte kan släppa ut varken dottern eller hunden på vår egen tomt, säger Mattias Eriksson. På sociala medier läggs nu ut mängder med film på den märkligt oskygga och närgångna vargen, bland annat när den springer iväg med ett byte i käftarna, en tamkatt som ser ut att fortfarande leva.
Mikael Moilanen mikael.moilanen@jaktjournalen.se 070 – 744 18 21

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!