Jaktnyheter

Elmia Game Fairs comeback efter pandemin blev succé

Klas Brandt tycker Elmias mässa har varit oerhört rolig att genomföra och börjar redan nu planera Elmia Game Fair 2025. Foto: Per Jonson

Helgens stora jaktmässa i Jönköping blev så bra som mässansvarige Klas Brandt hoppats på.
– Jag har en oerhört bra känsla efter mässan, säger han.

Efter fyra års uppehåll slog Elmia Game Fair upp portarna på torsdagen förra veckan. 180 utställare fanns på plats och det var i vanlig ordning mängder med aktiviteter inomhus och utomhus. Besökare kunde både klämma och känna på jaktutrustning, men även göra fynd bland utställarna som hade försäljning.

– Det har verkligen varit tre fantastiska dagar, säger Klas Brandt, mässansvarig och fortsätter:

– Jag är nöjd över att besökarna också tog sig tid att lyssna på föreläsningarna kring vargen och vargförvaltning. Daniel Ligné och Gunnar Glöersen från Svenska Jägareförbundet bidrog med ny kunskap till de som kom och lyssnade.

Tippade rätt

I Jaktjournalens podd intervjuades innan mässan Klas Brandt. Då spådde han ett besöksantal på mellan 18 000 och 20 000 besökare. 

Fick du rätt?

– Vi har inte räknat ihop allt än och kommer gå ut med den exakta siffran i en egen pressrelease men det kommer sannolikt landa där någonstans, runt 19 000 besökare. 

Vad händer nu? Börjar ni redan nu planera nästa mässa?

– Ja, den 29-31 maj 2025 smäller det igen. Vi står i startgroparna med planeringen nu. En del utställare har faktiskt redan kommit med önskemål om monterplaceringar och monterstorlek. Nu ska det skickas ut en digital enkät till besökare och utställare där de får komma med feedback. Ris och ros är viktigt för oss när vi ska skapa nästa mässa. Vi får ett kvitto på vårt jobb och kan göra en ännu bättre mässa nästa gång.