Annons
Efter varglarmen: ”Håll era husdjur inne” - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
5 månader sedan Rovdjursförvaltning
De boende i Nykvarn uppmanas att skydda sina husdjur mot ungvargar som just nu rör sig i området, genom att hålla hundar kopplade och katter inomhus. Foto: Gettyimages
Efter varglarmen: ”Håll era husdjur inne”
Länsstyrelsens uppmaning till djurägarna i Nykvarn

Håll era husdjur inne. Den uppmaningen riktar Länsstyrelsen i Stockholm till de boende i Nykvarn. Detta efter att katter försvunnit i anslutning till att varg observerats i området.

Det är ungvargar från Sjundareviret som misstänks ställa till problem för husdjursägarna i Nykvarn.

Katter försvinner

De senaste dagarna har flera vargobservationer gjorts i området. Samtidigt rapporterar flera husdjursägare att deras katter försvunnit.

Åtminstone en av katterna har attackerats av varg. Det har man kunnat konstatera sedan kattens svans hittats ett stenkast ifrån sitt hem.

”Håll djuren inne”

I ett pressmeddelande går Länsstyrelsen i Stockholm nu ut med en tydlig rekommendation om att hålla husdjur inne till Nykvarnsborna.

Vilthandläggare Mikael Fransson uppmanar traktens hundägare att hålla sina hundar kopplade. Katter bör hållas inomhus under kvällar, nätter och tidiga morgnar.

– Det blir ofta så här vid den här tiden på året när ungvargarna lämnar sitt revir. Håll hundar kopplade och släpp inte ut katten på natten, säger Fransson i pressmeddelandet från länsstyrelsen.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!