Drev-SM för basset nästan ett KM för Ingemar

Värmland (JJ) I morgon fredag avgörs Drev-SM för basset och det blir nästan ett kennelmästerskap, KM, för Ingemar Olofsson och Kärråsens kennel. Han har fött upp tre av SM-hundarna och äger fadern till en fjärde.

Ingemar Olofsson i Hagfors med sin senaste jaktchampion Kärråsens My Name Is Martha. Foto: Privat

Kärråsenhundarna i startlistan är hans uppfödning. Dessutom är Smebäckens Valdemar efter Ingemars hane Kärråsens Äcko.

– Det är väl rätt så bra, säger Ingemar och skrattar högt.

– Nej, skämt åsido, bred inte på för mycket nu. Alla hundar som deltar är mycket bra, de bästa i sina lokalavdelningar, säger Ingemar Olofsson.

Tävlingen direktrapporteras

Sex hundar kommer till start och tävlingen blir speciell på ytterligare ett sätt – samtliga kvalificerade hundar är av rasen petit basset griffon vendeen.

Det är Svenska bassetklubbens lokalavdelning mellan som arrangerar tävlingen, som hålls ute på Värmlandsnäs.

– Området är förskonat från varg. Vi har också kollat med alla markägare och det finns inga vargrapporter, berättar ordförande Ulrik Fauhlér.

Arrangörsstaben direktrapporterar tävlingarna både på sin hemsida och facebooksida. Där går det att följa de tävlande hundarna från klockan 8.

De startande ekipagen är:
Martin Sixtensson, Mellan, Kärråsens Qrille
Jan-Erik Jönsson, Mellan , Smebäckens Valdemar
Jimmy Öhnstedt, Nord Östra, Kärråsens Glimmra
Tarjei Bråtveit, Syd, Mörka Skogs Kyrre Caspersson
Jan Karlsson/Daphne Blomstrand, Väst, Urstorpabyns Cleopatra
Göran Nilsson, Öst, Kärråsens Greisen

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

100 Pantera – långhållssatsning från Sauer

Under året lanserades Sauer 100 Pantera. Geväret är tänkt som ett alternativ för den som är intresserad av långhållskytte men ändå vill ha ett jaktvapen för rörlig jakt. Jämfört med tidigare versioner av Sauer 100 är det framförallt stockningen som är utvecklad. Den flutade pipan är 19 mm i diameter och 50 cm lång vilket ger ett förhållandevis kompakt vapen.

Doris – dreverkungens drottning

Thomas Ekroth, Umeå, har haft fem drevrar i sin ägo och alla har varit jakt- och utställningschampions. Den senaste, Vildtjärns Doris har haft fantastiska framgångar både i utställningsringen och på jaktprov. Om det funnits ett VM i drever hade Thomas definitivt varit världsmästare.

Filmade oskyggt lodjur

Vanessa Andersson filmade i tisdags ett lodjur som lunkade framför bilen i flera hundra meter. "Inte ett onormalt beteende", säger länsstyrelsens personal om lodjuret.

Annonser