Jaktnyheter

Barn dödat av varghybrid i USA

Ett spädbarn i USA har dödat av en varghybrid.. Foto: Gettyimages.

Ett spädbarn har dödats av en så kallad varghybrid i USA.  I Sverige är det förbjudit att avla hybrider men inte att importera och en varghybrid slog renar i Norrbotten tidigare i år.

Det är TV4 som med hänvisning till amerikanska CNN berättar att ett tre månader gammalt barn dödats av en varghybrid. Det ska ha inträffat i delstaten Alabama i torsdags och djuret avlivades på plats.

I Sverige är det förbjudet att avla fram varghybrider men inte att importera. Jaktjournalen har dock nyligen berättat om att ett sådant förbud nu ska utredas.

Länsstyrelsen i Norrbotten har genom DNA-analys konstaterat att en varghybrid med finsk-rysk härstamning tidigare i år slagit ren mellan Jokkmokk och Gällivare. Läs mer om det här.

– Det är andra gången varghybrider upptäcks i Sverige. 2017 föddes en kull i Södermanland efter parning mellan hund och varg. Skillnaden med Svartbergs-hybriden är att den är invandrad och hybridiseringen har skett i Finland eller Ryssland, sa Alexander Winiger, rovdjurshandläggare vid Länsstyrelsen i Norrbotten i ett pressmeddelande i samband med upptäckten.