Alla männen häktade

Luleå (JJ) Häktningsförhandlingen när det gäller den fjärde av fem misstänkta i jaktbrottet är nu klar. Den 72-årige mannen häktades av tingsrätten misstänkt för medhjälp till jaktbrott.

 

Och det handlar om illegal jakt på två björnar och en järv. Alla fem män nekar till brott. Miljöåklagare Åse Schoultz menar att bevisläget är gott även om utredningen är komplicerad.

Enligt Åse Schoultz handlar det om grova jaktbrott, grovt jakthäleri och medhjälp och anstiftan till grova jaktbrott.

Den 45-årige man som är misstänkt för medhjälp till jaktbrott samt anstiftan till jaktbrott häktades av tingsrätten vid lunchtid idag. Detsamma gäller den 38-årige man som är misstänkt för jakthäleri – också han häktades av Luleå tingsrätt. Båda häktades på sannolika skäl misstänkta för brotten, det vill säga den högre misstankegraden.

Den 72-årige man som på sannolika skäl är misstänkt för medhjälp till jaktbrott häktades under eftermiddagen. Rätten menade att häktningen är relevant trots mannens höga ålder.

Sist ut var den man som har kopplingar till länsstyrelsen i Norrbotten som förtroendevald. Även han häktades, på sannolika skäl misstänkt för grovt jaktbrott samt grovt jakthäleri, uppger SVT Norrbotten.

AKTUELLT

Unika filmsekvenser från björnskällning

Sveg (JJ) Benny Busk tog i fjol höst över den då drygt fyraåriga jämthundshanen Bamse. Då hade hunden aldrig tidigare skällt björn. Bennys första släpp med Bamse visade dock att hunden hade en dold talang. Nu i helgen lyckades Benny också filma ståndskallsarbete på björn med sin drönare.

Misstänks ha skadskjutit ko

Vimmerby (JJ) En ko hittades på lördagen så svårt skottskadad att hon fick avlivas. En jägare är misstänkt för att ha skjutit på kon.

Annonser