Alla kval inför Stövar-SM klara

Vindeln (JJ) I slutet av nästa vecka avgörs Stövar-SM 2017 Hare i Västerbottens län. Nu är alla tio deltagande hundarna uttagna.

På torsdag och fredag ska det bli fart på jössarna utanför Vindeln i Västerbottens län.

Den senaste veckan har distriktsmästerskapen avlöst varandra och sent i går blev de sista två deltagarna till årets upplaga av Stövar-SM Hare klara.

Totalt startar tio hundar i mästerskapet som går av stapeln i Vindeln nästa vecka. SM-tävlingen invigs på onsdag eftermiddag och mästerskapet som består av ett elitprovet genomförs torsdag och fredag den 26-27 oktober.

I startfältet återfinns sju finskstövare, två schillerstövare samt en hamiltonstövare.

Jaktjournalen kommer i vanlig ordning liverapportera från provrutorna och vår medarbetare Ted Karlsson kommer finnas på plats för att dokumentera mästerskapet för en större tidningsartikel som vi publicerar längre fram.

Även Bearplay kommer finnas på plats för att filma tävlingen och genomföra intervjuer.

Spana in alla deltagande hundar här>>

AKTUELLT

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Kalle utbildar jägare i den ”skitigaste jakten”

– En del kursdeltagare inser att de aldrig kommer att jaga säl. Det här är nog den skitigaste jakt man kan tänka sig. Det säger förre jaktvårdskonsulenten Kalle Johansson, som driver säljaktsutbildningar inom nystartade förbundet "Allmogejägarna".

2019 års våtmarksstipendiat korad

Ett gediget arbete med våtmarker för att gynna fåglar som lever i denna biotop premieras varje år, genom Våtmarksstipendiet. I år landade stipendiet i Västergötland.

Annonser