Alla kval inför Stövar-SM klara

Vindeln (JJ) I slutet av nästa vecka avgörs Stövar-SM 2017 Hare i Västerbottens län. Nu är alla tio deltagande hundarna uttagna.

På torsdag och fredag ska det bli fart på jössarna utanför Vindeln i Västerbottens län.

Den senaste veckan har distriktsmästerskapen avlöst varandra och sent i går blev de sista två deltagarna till årets upplaga av Stövar-SM Hare klara.

Totalt startar tio hundar i mästerskapet som går av stapeln i Vindeln nästa vecka. SM-tävlingen invigs på onsdag eftermiddag och mästerskapet som består av ett elitprovet genomförs torsdag och fredag den 26-27 oktober.

I startfältet återfinns sju finskstövare, två schillerstövare samt en hamiltonstövare.

Jaktjournalen kommer i vanlig ordning liverapportera från provrutorna och vår medarbetare Ted Karlsson kommer finnas på plats för att dokumentera mästerskapet för en större tidningsartikel som vi publicerar längre fram.

Även Bearplay kommer finnas på plats för att filma tävlingen och genomföra intervjuer.

Spana in alla deltagande hundar här>>

AKTUELLT

Äldre man sköt på hjort bland villor – polisen utreder

En man i närmare 90-årsåldern misstänks för brott sedan han på måndagsmorgonen skjutit på en dovhjort inne i tätbebyggt område. – Det fanns inget kulfång på platsen. Det är bara tur om ingen fastighet i närheten träffats, säger eftersöksjägaren som larmades ut till händelsen.

Svenska Ulrika vann amerikansk jägartävling

Svenska Ulrika Karlsson-Arne har korats till vinnare i den amerikanska jägartävlingen Extreme Huntress. – Det som bland annat gav mig vinsten var att jag hade bra jakter, berättar Ulrika via telefon från USA.

Krönika: Sveriges mest otacksamma uppdrag!

En eftersöksjägare vågade inte förkorta lidandet på varg häromdagen, en annan fick inte skottlossningstillstånd eftersom vildsvinet körts på i detaljplanerat område. För några år sedan omkom en eftersöksjägare under ett pågående eftersök. Otaliga är vittnesmålen som beskriver en vardag där medtrafikanter visar noll hänsyn och jaktmotståndare kallar eftersöksjägare kallblodiga mördare.

Annonser