Jaktnyheter

Älgjaktsvinnarna klara

Ifjol fällde vinnarna fem älgar på tre dagar. I höst har vi ett nytt gäng prenumeranter med oss i Ströms Vattudal. Foto: Per Jonson.
Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…
Ett nytt gäng vinnare och prenumeranter är dragna för höstens jakt med oss på Jaktjournalen, vi träffas den 18 september på kvällen och jagar den 19, 20 och 21, med hemresa den 22. Jakten kommer att bedrivas nära natursköna Lidsjöberg i Ströms Vattudal, i nordvästra Jämtland. Tillsammans med Jaktjournalens medarbetare och vildmarkskocken Klas Staffas, släpper vi våra älghundar. Älgskötselområdet arbetar långsiktigt med att hålla kvalitén på den fina älgstammen och därför kommer vi inte att skjuta några kapitala älgtjurar under septemberjakten, helt i linje med de rekommendationer som funnits de senaste åren. Markerna som Jaktjournalen disponerar ägs av Holmen Skog och omfattar 3 600 hektar. Älg- och björnrika marker som alltid bjuder på spännande jaktdagar. Vi på Jaktjournalen tackar alla som anmält sitt intresse och självklart kommer ni att kunna följa jakten på våra sociala kanaler, hemsida och senare i tidningen. Vinnarna är: Nicklas Danielsson, Åsbro. Christer Johansson, Mariehamn, Åland. Andreas Persson, Njurunda. Johan Jacobsson, Lenhovda. Patrik Johansson, Färgelanda. Rangordnade reserver: 1. Peter Gustavsson, Lögdeå. 2. Magnus Nyrell, Björketorp. Vinnare och reserver underrättas via e-post med mer information inför jakten.