Jaktnyheter

Aggressivt djur attackerade Marita

Djuret högg sig fast i benet på Marita och vägrade släppa. Hon fick flera bettskador i underbenet. Foto: Privat
Bollnäs (JJ) Marita Berggren råkade ut för ett sällsynt aggressivt djur som gick till full attack natten mot fredagen. - Den högg sig fast i benet och tog om och tog om bettet, berättar Marita Berggren.
Det var vid midnatt natten mot fredagen som 60-åriga Marita Berggren tog en sista kvällspromenad vid hemmet i Rengsjö. Hennes hund, en pitbullterrier, har en korsbandsskada och därför var den inte med på promenaden. – Vid sidan av vägen satt ett djur som jag först trodde var en katt. Den rusade rakt emot mig och högg sig fast i benet, berättar Marita Berggren. Djuret var mycket aggressivt och högg om flera gånger i benet. – Till slut fick jag in en spark så den släppte. När jag skulle vända och gå hem stod den och hukade med böjd rygg – den skulle på mig igen, säger Marita Berggren.

Stor som en katt

Hon ringde larmnumret 112 och blev körd till sjukhus med ambulans. – Ett av såren i benet är sex centimeter långt. Det blev nog lite större av att jag var tvungen att slita i djuret för att få det att släppa, säger Marita Berggren. Läkaren sydde det största såret, gav en stelkrampsspruta och skrev ut antibiotika. Djuret var helt svart och saknade teckningar i pälsen. Maritas uppfattning är att den var stor som en katt. – Den var 35-40 centimeter lång plus svans och nådde mig ungefär halvvägs upp på underbenet. Svansen var lång och ganska hårig, berättar Marita Berggren. Människor i hennes omgivning har gissat på alla möjliga djurslag. Mink säger en del, andra utter eller mård. – Någon säger råtta, men så stora råttor finns inte. Otroligt aggressiv var den i alla fall, konstaterar Marita Berggren.
Mikael Moilanen mikael.moilanen@jaktjournalen.se 070 – 744 18 21