30 får dödade i misstänkt vargattack i Danmark

Ett 30-tal får har dödats under tre nätter vid en dansk gård. Man misstänker att de fått sätta livet till i vargattacker.

Sammanlagt 30 får har dödats under tre nätter på en dansk gård i Ulfborg. Bild: Google maps och Gettyimages, montage

Jaktjournalen berättade i början av april om den dittills värsta vargattacken i modern tid i Danmark – 25 får dödades på Jylland.

Nu rapporterar TVmidwest.dk om nya attacker. Under tre nätter har ett 30-tal får dödats vid Lystbækgaard i Ulfborg och man misstänker att de dräpts av vargar.

DNA-prover har tagits för att säkerställa om det rör sig om vargattacker.

– Vi vet inte hur många det reellt gått ut över. Det är några som är skadade men som inte visar det första dagen, berättar Berit Kiilerich på Lystbækgaard för TV-stationen.

Hon har försökt förhindra nya attacker genom att sova i bilen ute på ägorna. Men har inte hjälpt.

AKTUELLT

Krönika: Klent gensvar – vem hade förväntat sig nåt annat!

För tio år sedan skapade den lokala jaktvårdskretsen där jag bor en jourgrupp, vars avsikt var att stå till tjänst när lantbrukare fick problem med vildsvinsskador. Ett antal jägare, mig själv inkluderad ”utbildades” i Skåne och kom hem med höga förhoppningar om att detta skulle bli bra.

Nytt fall av CWD på älg upptäckt

Ytterligare en älg med CWD-smittan har upptäckts i Norrbotten, rapporterar länsstyrelsen. Det rör sig om en äldre älgko som avlivats sedan den uppträdde misstänksamt.

Annonser