30 får dödade i misstänkt vargattack i Danmark

Ett 30-tal får har dödats under tre nätter vid en dansk gård. Man misstänker att de fått sätta livet till i vargattacker.

Sammanlagt 30 får har dödats under tre nätter på en dansk gård i Ulfborg. Bild: Google maps och Gettyimages, montage

Jaktjournalen berättade i början av april om den dittills värsta vargattacken i modern tid i Danmark – 25 får dödades på Jylland.

Nu rapporterar TVmidwest.dk om nya attacker. Under tre nätter har ett 30-tal får dödats vid Lystbækgaard i Ulfborg och man misstänker att de dräpts av vargar.

DNA-prover har tagits för att säkerställa om det rör sig om vargattacker.

– Vi vet inte hur många det reellt gått ut över. Det är några som är skadade men som inte visar det första dagen, berättar Berit Kiilerich på Lystbækgaard för TV-stationen.

Hon har försökt förhindra nya attacker genom att sova i bilen ute på ägorna. Men har inte hjälpt.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Sköt ko och tog ut foster

Jägaren ska ha skjutit på två kor. Den ena dog och den sprättade han upp och tog ut ett foster ur. Den andra kon skadesköts och fick avlivas.

Bröd i björnmage faktor vid utredning om jaktbrott

Med 300 björnbesiktningar under sin tid som naturbevakare har Hans Olov Hansson sett hur maginnehållet på fällda björnar skiftat med åren. – Nu för tiden är mycket vanligt med processad mat i magen. Men enligt miljöåklagare Åse Schoultz är brödet i magen på björnen "en faktor" vid utredning om jaktbrott.
ANNONS ▼

Annonser