25 får dödade i danmarks värsta vargangrepp

Onsdagen den 3 april förlorade Peter Helén på Jylland 25 får i en trolig vargattack. Bekräftar DNA-analysen att det var varg blir det den värsta attacken i Danmark.

25 får dödades under onsdagen i vad som med stor sannolikhet är den största vargattacken i Danmark. Foto: Privat/Facebook

Det var på tisdagen, dagen innan angreppet, som Peter Helén flyttade 75 får till hagen. Gården ligger vid Holstebro på Jylland och nyligen har ett vargpar etablerat sig i området. Paret har tidigare rört sig på den dansk-tyska gränsen.

Så på onsdagen den 3 april får Peter Helén ett samtal från en ryttare som ridit förbi hagen. 16 får låg döda och 9 var så svårt skadade att de fick avlivas.

En besiktningsman kallades till platsen och tog DNA-prover för att bekräfta att det rörde sig om ett vargangrepp.

– Han säger att det är ett vargangrepp. Fåren har alla tecken där de är bitna i strupen och i bakbenen, säger fåraheden Peter Helén till tvmidtvest.dk. 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Stövar-SM för harhundar ställs in på grund av pandemin

Det blir inget SM för harhundar i Värmland i höst. Värmlands Stövarklubb har beslutat att ställa in mästerskapet. – Vi har verkligen vridit och vänt på alternativen men kom fram till att detta är rätt beslut, säger Christer Andersson, ordförande i klubben.

Sunne jaktmässa ställs in

Likt flera andra mässor väljer nu Sunne Jaktmässa att ställa in. – Ingen är mer besviken än vi. Vi hade verkligen sett fram emot att få träffa våra utställare och alla besökare i vackra Rottneros park som vanligt. Framför allt eftersom mässan såg ut att bli den bästa någonsin, men det får bli 2021, säger Bröderna
ANNONS ▼