”12-15 vargar kvar i Rackstadreviret”

Värmland (JJ) Jaktledare Bertil Forsberg bedömer att det finns mellan 12 och 15 vargar kvar i Rackstadreviret. – Vi har skjutit tre men inte på något sätt kommit till rätta med problemet, säger Bertil Forsberg.

Rackstadreviret visar bestå av ett alfapar med både årsvalpar och vuxna vargar födda tidigare år. Foto: Istock

Länsstyrelsen i Värmland har i två omgångar beslutat om skyddsjakt på varg i Rackstadreviret i Västra Ämtervik. Detta efter att vargarna satt i system att attackera jakthundar.

Bara under hösten har fyra jakthundar skadats eller dödats.

Hittills har tre vargar fällts, den senaste på söndagen.

”Helt sanslöst”

Men under helgen gjorde Bertil Forsberg och de andra jägarna observationer som tyder på att det finns en stor flock vargar kvar i området.

– Vår bedömning är att det är ett revir men att det finns mellan 12 och 15 vargar kvar. Det är alfaparet och valpar men också vuxna vargar från tidigare kullar. Det är stora vägar i skogen där de sprungit – helt sanslöst, säger Bertil Forsberg.

Dialogen med länsstyrelsen fortsätter.

– Vi har på intet sätt löst problemet, trots att vi skjutit tre vargar, konstaterar Bertil Forsberg.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser