Webbradio: Jarlås larm om ökad tjuvjakt ifrågasätts

Kungsbacka (JJ) Tjuvjakten på stora rovdjur eskalerar. Det är budskapet som miljöåklagare Christer B Jarlås för fram i en SVT-intervju. Jägareförbundets Daniel Ligné är kritisk. – Senaste undersökningen är från 2011 och då minskade den illegala jakten, säger Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Åklagare Christer B Jarlås larm om ökad tjuvjakt ifrågasätts av Daniel Ligné på Jägareförbundet. Foto: Istock, Jägareförbundet och Jan Henricson

Det var i veckan som gick som SVT Västernorrland intervjuade miljöåklagare Christer B Jarlås i samband med Vargsymposiet i Vålådalen.

Rubriken på SVT:s hemsida är ”Miljöåklagaren: Tjuvjakten eskalerar”.

– Det var det Jarlås gick ut med, säger SVT:s reporter Fredrik Israelsson till Jaktjournalen.

Det är fått Daniel Ligné, riksjaktvårdskonsulent vid Jägareförbundet, att reagera. Det går inte att slå fast att den illegala jakten på rovdjur ökar, menar Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Vi har intervjuat Christer B Jarlås men börjar med Daniel Ligné.

 

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Webbradio: ”Vi har ingen regional vargförvaltning”

Gävleborg (JJ) – Problemet är att vi inte har någon regional förvaltning av vargstammen. Det är några få län som ska bära hela det nationella målet. Det säger Jägareförbundets Per Mellström när han kommenterar jägaren Jonas Heimers beslut, att sluta rapportera rovdjur till länsstyrelsen.

Annonser